Şimdi okullu olduk

Şimdi okullu olduk

Yeni eğitim ve öğretim yılı, milyonlarca öğrencinin ders başı yapmasıyla bugün başladı.

SERVİS araçlarından okul üniformalarına, okul önlerinde bekleyen tehlikelerden yapılan sayısız sınava kadar, öğretmeni, öğrencisi ve velisiyle yüzbinlerce kişiyi doğrudan ilgilendiren yeni eğitim ve öğretim yılı başladı. Eğitim maratonu, 17 Haziran 2011'de son bulacak.
Ankara Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Öğrencilerimizi yarının Türkiye'sine hazırlarken; başkentimizi de eğitimde bir numara yapmak için kişisel motivasyonumuz yerinde olmalı, iç dinamiklerimiz harekete geçmeli ve bu büyük sorumluluğu taşıyacak donanıma ve vicdani yükümlülüğe sahip olmalıyız” dedi.
Eğitimcilerin kendilerini geliştirmelerini gerektiren anlayışın Ankara'daki her öğretmenin, her yöneticinin kalbinde ve zihninde olduğuna inandığını belirten Aydoğan, “Bu inançla hep birlikte Ankara'nın eğitimini 2010–2011 eğitim öğretim yılında da başarıdan başarıya taşıyacağız” diye konuştu.

Büyükşehir zabıta servislerin peşinde

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Ercan, bugün şehir içindeki toplu taşıma araçları, minibüs, servis araçları ve kent trafiğiyle ilgili gerekli önlemlerin alındığını belirtti.
Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı Ulaşım Trafik Merkez Amirliği ekiplerince minibüs, servis aracı ve halk otobüslerinin periyodik olarak denetimlerinin devam ettiğini ifade eden Ercan, C plakası olmayan hiçbir okul servis aracının şehir içinde faaliyet göstermesine müsaade edilmeyeceğini bildirdi.
Mevzuat dışı taşımacılık yapan servis aracı ve minibüslere para cezası ile trafikten men cezası verileceğini hatırlatan Ercan, okulların açılmasıyla denetimlerin yoğunlaştırıldığını açıkladı.

Lösemili çocukların okul heyecanı

LÖSEMİLİ Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın (LÖSEV) Ankara'da bulunan Lösemili Çocuklar Okulu'nda okuyan yüzlerce lösemili ve kanserli çocuk 2010-2011 eğitim yılına diğer çocuklar gibi sevinç ve heyecanla başlıyor. Ücretsiz kolej eğitimi alan lösemili çocuklar, evlerinden özel servislerle alınıyor.

Servislere çocuk koltuğu zorunluluğu getirilmeli

CHP Milletvekili Ahmet Tan, okul taşıt model yaşını 12'den 20 yıla çıkartan yönetmeliğin Danıştay'ca 8 ay önce iptal edildiğini hatırlattı, “Yönetmelik iptal edildiği halde trafikte çok sayıda çok eski model okul taşıtı bulunmaktadır. Ayrıca okul taşıtlarının, çocuk koltuğu uygulamasından muaf tutulması özellikle yaşları küçük olan öğrencileri tehlikelere daha açık hale getirmektedir” dedi. Bu konuda TBMM'de bir soru önergesi veren Tan, “Karayolları Trafik Yönetmeliği'ndeki son değişiklikle minibüs, otobüs, kamyon ve kamyonet dahil çocukların ancak 'çocuk koltuğu'nda seyahat edecekleri koşuluna bağlandığı halde,okul taşıtları kapsam dışı bırakılmıştır. Boyu 150 santimetreden kısa, kilosu 36 kilogramdan az olan çocuklara 'çocuk bağlama sistemleri' (çocuk koltuğu) öngören bu yönetmelik özellikle 3-6 yaş arası ana okulu öğrencisi taşıyan okul taşıtlarını dikkate almamıştır. Bu yaş arasındaki çocukların güvenliklerini sağlamak üzere okul taşıtları için de yeni bir düzenleme getirilecek midir?” diye sordu.

Polis yarın trafiğe yoğunlaşacak

TRAFİK ekipleri, yeni eğitim ve öğretim Yılının başlaması nedeniyle taşıt trafiğinde yaşanacak yoğunluğu azaltmak için sıkı önlemler alacak. Ekipler, Çankaya, Altındağ, Keçiören ve Mamak'ta öğrenci sayısının yüksek olduğu 30 okul çevresine çıkan yollarda görev yapacak. Lise ve ilköğretim okullarına açılan cadde ve sokaklarda görev yapacak polislerce, trafiğin tıkanmaması için park yasağına aykırı davranan araçlar çekiciler vasıtası ile kaldırılacak.



Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.