Sendikal Haklarda Yapılacak Çok Şey Var

Sendikal Haklarda Yapılacak Çok Şey Var

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi 33. Toplantısı İzmir’de başladı.

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi 33. Toplantısı İzmir’de başladı.

Swiss Büyük Efes otel' de başlayan toplantıya Türkiye Kanadından Konfederasyonumuzun da içinde olduğu ve Türkiye Ekonomik Sosyal Konsey'in üyesi Sivil Toplum Örgütleri yanında Avrupa Kanadından da Avrupa Ekonomik Sosyal Komitesi üyeleri katılmaktadır.

AB müzakere sürecinde görev yürüten Karma Parlemento Komitesi ve Karma İstişare Komiteleri, AB müzakerelerinde önemli katkılar sağlamaktadır.

Yılda iki toplantı yaparak çalışmalarını yürüten komitenin içerisinde 2002 yılından bu yana yer alan konfederasyonumuz, komitede kamu çalışanları adına tek temsilci konumundadır.

Konfederasyonumuzun dışında Türk-İş, Hak-İş, Tisk, Tesk, Tobb ve TZOB' nin de yer aldığı komitenin 33. Toplantısında, konfederasyonumuzu temsilen Konfederasyon Genel Başkanımız İsmail Koncuk, Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı  ve Konfederasyonumuz Genel Dış İlişkiler Sekreteri Ahmet Demirci, Türk Haber-Sen Genel Başkanı ve Konfederasyonumuz Genel Basın Sekreteri Sedat Yılmaz ile Türk Eğitim-Sen Genel Basın ve Dış İlişkiler Sekreteri Sami Özdemir’den oluşan bir heyet yer almaktadır.

Bu yılki toplantının gündemi çerçevesinde, Kamu görevlilerinin sendikal hakları yanında, maden sahaları başta olmak üzere iş sağlığı ve güvenliği konuları, 19. Müzakere konu başlığı olan sosyal politika ve istihdam konuları, İnsan hakları ve hukukun üstünlüğünü korumada Ombudsman'ın rolü, Türk vatandaşları için Avrupa’da vizesiz dolaşım hakkı, Akdeniz için barış çalışmaları gibi konular yer almaktadır.

 

KONCUK: SENDİKAL HAKLAR NOKTASINDA TÜRKİYE KAMU-SEN CİDDİ KATKILAR SAĞLAMIŞTIR

 

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi 33. Toplantısında bir konuşma yapan Genel Başkanımız İsmail Koncuk, "sendikal haklar konusunda Türkiye Kamu-Sen olarak ciddi katkılar sağladık" dedi. Koncuk, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi 33. Toplantısı hayırlı olsun. Biz ülke olarak elbette kendi kusurlarımızı biliyor ve eleştiriyoruz.Sendikal örgütlenme , hukuk ve demokrasi noktasında kendimizin arzu ettiğimiz noktada olmadığını biliyoruz. Türkiye gerek ekonomik potansiyeli ile gerek insan kaynağı ile gerçekten akdeniz ülkeleri arasında parlayan bir yıldızdır.  Eksik ve kusurlarımıza rağmen Türkiye adı üzerinde son derece büyük ve önemli bir ülkedir. Sendikal haklar konusunda bugüne kadar Türkiye Kamu-Sen olarak ciddi katkılar sağladığımız ortadadır. Tabii bir taraftanda sendikal haklar konusunda da artık Türkiye'de ciddi gelişmeler olmasını bekliyoruz. Ülkemizdeki  kamu çalışanlarının ILO standartlarında bir sendikal kanunu hak ettiklerini düşünüyoruz.

Türkiye'de geçen yıl imzalanan Toplu Sözleşme tam anlamıyla bir komedidir. Ben o Toplu Sözleşme masasının bir üyesiyim ve benim dahi haberim olmadan o Toplu Sözleşme imzalandı. 450 bin kişiyi temsil eden bir konfederasyonun Genel Başkanı olarak bundan haberdar edilmedik. Kapalı kapılar ardından neler konuşuldu bundan haberdar değiliz. İmzalanan Toplu Sözleşmeye itiraz hakkımız yok, hakem kuruluna gitme hakkımız yok. Zaten Hükumetin hakim olduğu bir hakem kurulu ile karşı karşıyayız.  sorunla rve sıkıntılar oldukça fazla ama inşallah kamu çalışanları için bu sorunları düzeltmenin gayreti ve çabası içindeyiz. Ben tekrar katkı sağlayan herkese teşekkürlerimi sunuyorum."dedi.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.