Şehit annesi oğlunun komutanını şikayet etti

Şehit annesi oğlunun komutanını şikayet etti

Şehit Jandarma Çavuş İsmail Uygun'un annesi Sultan Uygun, oğlunun komutanını 'adil' davranmadığı gerekçesiyle Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a şikâyet etti. Acılı anne, oğluna 12 saat nöbet tutturulduğunu belirterek, "12 saat kim nöbet tutuyor Allah aşk

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, önceki gün Diyarbakır'ın Lice ilçesinde şehit düşen Jandarma Çavuş İsmail Uygun'un Kayseri'nin Turgut Reis mahallesinde bulunan ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Bakanı ziyareti sırasında şehit İsmail Uygun'un babası Mürsel Uygun ve ağabeyi Ali Uygun ile birlikte aile yakınları karşıladı. Şehit evi önünde gerçekleşen ziyarete ilerleyen dakikalarda şehidin küçük kızı Beyza'yı kucağına alarak annesi Sultan Uygun ve eşi Ayşe Uygun da katıldı. Bakan Binali Yıldırım, ayağa kalkarak şehidin annesi Sultan Uygun ve eşi Ayşe Uygun'a da "Başınız soğulsun" dileklerini aktararak şehidin kızı Beyza'nın saçlarını okşadı. Bunun üzerine şehit annesi Sultan Uygun, Bakan Yıldırım'a sitem dolu sözlerle karşılık verdi. Askerlikte görev yeri belirleme işlemine 'kayırma' etkeninin karıştığına işaret eden anne Uygun, "Başın sağolsun demek kolay. Ben onu ne hallerde büyütüp yetiştirdim. Ne zorluklarla büyüttüm. Ciğerim yanıyor. Bazı şeyler çok zoruma gidiyor. Ben türbanlı biriyim. Şehit olanlar içinde annesinin dudağı boyalı olan var mı? Hiç öyle bir şehit annesine rastladınız mı? Torpil olduğunu bilseydim bende yaptırırdım. Hiç zengin ailelerin çocukları oralarda askerlik yapıyor mu?" diye sordu.




12 SAAT KİM NÖBET TUTUYOR?

Anne Uygun, şehit düşen oğlunun komutanını da Bakan'a şikayet etti. Komutanının oğluna adil davranmadığını belirten Sultan Uygun, "İsmail'im aradıkça 'bana şu şekilde gıcık alıyorlar' diyordu. 12 saat Doğu'da kim nöbet tutuyor Allah aşkına. Bu çocuk üniversiteyi okumuş. Bu çocuk evin önünden geçen yabancılardan korkardı. Bu nasıl teröristlerle çarpıştı. 'Şarjörü takamadı' diyorlar. Eşim 'arama' dedi ama dün akşam komutanını aradım. 'Seni Allah'ın mahkemesine havale ediyorum. 12 saat nasıl nöbet tutturdunuz' dedim. Bize şehit haberini vermek için gelen kişi 'oğlunuz yemekhanede öldü' dedi. Daha sonra da dediler ki, teröristlerle çatışırken siperdeyken 'kafanı kaldırma' demişler. Benim çocuğum da kaldırmış. Kafası parçalanmış. Cesedi tanınmaz haldeydi. Canım kurban olsun sen de benim kardeşimsin." diye konuştu. Konuşmanın ardından şehit İsmail Uygun'un 2 yaşındaki kızı Beyza, Bakan Yıldırım'ın ceketindeki Türk bayrağı rozetini almaya çalıştı. Bunun üzerine Bakan Yıldırım, rozeti çıkararak minik Beyza'nın annesine teslim etti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.