SBS'de Gürün'ü tercih edene burs verilecek

SBS'de Gürün'ü tercih edene burs verilecek

Sivas'ın Gürün İlçesi Kaymakamı Davut Gül, Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Gürün'ü tercih eden öğrencilere aylık 300 TL burs vereceklerini bildirdi.


Kaymakam Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SBS'de 480 ve üzeri puan alan öğrencilerden Gürün'deki Anadolu Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesini tercih eden her öğrenciye, öğrenimleri süresince aylık 300 TL burs vereceklerini söyledi.

Bursun, Gürün Tanıtım Grubu'nun aldığı karar doğrultusunda uygulanacağını anlatan Gül, ''Üniversite sınavlarında özel üniversitelerin uyguladığı sistemi ilk defa lise düzeyinde Gürün'de gerçekleştireceğiz'' dedi.

Son yıllarda yapılan atılımlarla Gürün'ün hep ileriyi hedefleyen eğitim altyapısına kavuştuğunu vurgulayan Gül, şöyle devam etti:

''Gürün'de eğitime yönelik yaptığımız çalışmalarla önemli adımlar attık. Hayırseverler ve iş adamlarının destekleriyle okullarımız fiziki ve eğitim donanımları açısından maksimum düzeyde imkanlara kavuşturuldu. Öğrencilerimiz günün imkanlarından daha fazla yararlanarak bilgiye ulaşmada bir adım önde olarak eğitim almaktalar.

Gerek devletimizin gerekse hayırseverlerin yaptırdığı yurtlar, barınma gibi sorunları ortadan kaldırmıştır ve öğrencilerimiz kafaları rahat bir şekilde kendilerini yetiştirmeye odaklanarak öğrenim görmektedirler.''

Amaçlarının başarılı öğrencileri desteklemek olduğunu bildiren Gül, ilçelerindeki eğitim kalitesinin arttığını, bu yıl ilçelerinde ilk defa yapılan SBS'ye 8. sınıflarda eğitim gören 375 öğrencinin girdiğini kaydetti.


Etiketler: sbs sivas gürün tercih burs

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.