Şanlıurfa’da kaza

Şanlıurfa’da kaza

Şanlıurfa'da kaza: 4 ölü, 50 yaralı

ŞANLIURFA'nın Viranşehir İlçesi'nde, bir yolcu minibüsü tali yoldan kontrolsüz şekilde önüne çıkan traktöre çarptıktan sonra taklalar atarak devrildi. Kazada, minibüste bulunan 4 kişi yaşamını yitirirken, aralarında çocukların da bulunduğu 9'u ağır 14 kişi yaralandı.
Kaza, saat 10.00 sıralarında Viranşehir- Şanlıurfa karayolunun 12'nci kilometresinde meydana geldi. Viranşehir- Siverek hattında yolcu taşımacılığı yapan Mehmet Altıntaş (26) yönetimindeki 63 EK 441 plakalı minibüs, Eyüp Nebi Beldesi kavşağında tali yoldan iddiaya göre kontrolsüz şekilde önüne çıkan Mücahit Dayan (41) yönetimindeki 63 ER 665 plakalı traktöre çarptı. Çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan minibüs, taklalar atarak yol kenarına devrildi.

CAN PAZARI YAŞANDI

Yoldan geçenlerin fark ederek ihbarda bulunmasının ardından minibüste bulunan yaralılar için olay yerine çok sayıda ambulans ve sivil savunma ekibi gönderildi. Ekiplerin yetersiz kalması üzerine Şanlıurfa ve çevre ilçelerden de ambulans takviyesinin yapıldığı kaza yerinde, minibüsün altında kalan ve içinde sıkışan sürücü Mehmet Altıntaş, Fatma Alkanat (63), Hatice Göncü (41), Esma Göncü (7), Eyüp Göncü (5), Süleyman Göncü (6), Eyüp Ocak (29), Mehmet Durak (45), Özgür Atmaca (19), Ahmet Çetiner (24), Ramazan Çetiner (13), Aynzeliha Nebati (47), Metine Atkı (41), İhsan Balcı (34), Ali Öngörür (29), Mekye Atkı (28), Aydın Tur ile Mustafa Çiftçi yapılan çalışma ile kurtarılarak Viranşehir Devlet Hastanesi'ne gönderildi.

Burada ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan Fatma Alkanat kurtarılamayarak yaşamını yitirirken, durumu ağır olanlar ise ambulanslar ile Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Ambulans ile Şanlıurfa'ya getirilen yaralılar arasında bulunan Mustafa Çiftçi ve Eyüp Ocak yolda, Mekye Atkı ise tedavi gördüğü Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaşamını yitirdi. 4 kişinin cesedi otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderilirken, yaralıların ise kentteki çeşitli hastanelerde tedavisine başlandı.

Viranşehir- Şanlıurfa karayolunun tek yönlü olarak trafiğe kapanmasına yol açan kazanın ardından, tali yoldan kontrolsüz çıkan traktör sürücüsü Mücahit Dayan ise güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Yapılan incelemenin ardından Viranşehir- Şanlıurfa karayolu yeniden ulaşıma açılırken, kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.