Sanayi Bakanı Ergün kamu alımlarında 'yerli teşviki' için düğmeye bastı

Sanayi Bakanı Ergün kamu alımlarında 'yerli teşviki' için düğmeye bastı

Bakan Ergün, yerli teşviki için yoğun çalışmalarda bulunduklarını belirterek, üreticilerle kamu kurumlarını bir araya getireceklerini söyledi. İlk buluşma aralık ayında belediyelerle otobüs üreticileri arasında yapılacak

HÜKÜMET, kamuda yerli ürünlerin kullanılmasını sağlamak için düğmeye basarken, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün yerli ürünlerin, kamuda kullanımını teşvik etmek amacıyla yaptıkları çalışmada son aşamaya geldiklerini belirtti. Ergün, kamu alımlarında Türkiye'de üretilen ürünlerin kullanımını teşvik etmek ve özendirmek amacıyla birçok düzenlemeyi hayata geçireceklerini kaydederken, 'Kamu alıcıları ile yerli malı üreten sanayicileri bir araya getiren çalışmalar yapacağız. İlk etapta yerli malı üreten sanayiciler ile alıcı kamu kurum ve kuruluşlarını buluşturmaya yönelik fuarlar düzenleyeceğiz. Aralık ayında belediyeler ile belediye otobüsü, vagon, lokomotif üreten yerli firmaları bir araya getireceğiz. İşsizliğin ve cari açığın azaltılması için, yaptığımız alışverişe dikkat etmek bir yurttaşlık görevi' dedi. Dünyada en fazla küreselleşmiş zengin ülkelerin kendi mallarını kullandığına dikkat çeken Ergün, Kamu İhale Kanunu'nun, kamu alımlarında bütün yerli istekliler lehine yüzde 15 oranına kadar fiyat avantajı sağladığını anımsattı. Ergün, 'Bu konuda kamu alımı yapan tüm kurum ve kuruluşlara büyük sorumluluk düşüyor. Örneğin bazı belediyeler kendi şehirlerinde üretilen otobüsleri almak yerine ithal otobüsleri, hastaneler ithal asansörleri tercih ediyor. Önceliğimiz Türkiye'de üretilen ürünler olmalı' dedi.

En çok alımı belediyeler yapıyor
KAMU İhale Kurumu (KİK) verilerine göre, en fazla kamu alımını belediyeler yapıyor. Geçen tüm kamu kurumları 66 milyar TL'lik alım yaparken, bunun 14.6 milyar TL'lik kısmını belediyeler gerçekleştirdi.
Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.