Sanal sezeryan!

Sanal sezeryan!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Bulut, ebelik programı da uzaktan eğitime dahil edildi. Ebeler pratik derslerini hastanede görecek.

Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı ile OMÜ, Malatya İnönü ve Erzurum Atatürk üniversiteleri arasında imzalanan protokol gereği 2 yıllık Sağlık Meslek Yüksekokulu mezunlarına uzaktan eğitimle lisans tamamlama imkanı getirildiğini belirtti.

Protokole göre ebelerin OMÜ'de uzaktan eğitimle lisans tamamlayabileceklerini söyleyen Bulut, bunun için Üniversite olarak uzaktan eğitimle ilgili alt yapı çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını ifade etti.

Ağustostaki kayıtların ardından ekimde başlayacak uzaktan eğitimlere yaklaşık 16 bin ebenin kayıt yaptırmasını beklediklerini belirten Prof. Dr. Bulut, şu bilgeleri verdi:

''Bizim 20-30 bine kadar bir öğrenci kitlesine rahatlıkla hizmet verecek alt yapımımız var. Sistem 'asenkron' olarak yürütülecek. Yani aynı anda eğitim veren sistem değil, bilgi ve kaynaklar bir depoda toplanacak, öğrenci bu kaynaktan uygun olduğunda yararlanacak.

Bu, video görüntüsü olabilir, ders içerikleri olabilir. Sınavlar ise çevre iller için Samsun merkez olmak üzere uzak iller için ise bölgelere göre belirlenecek merkezlerde yapılacak. Ebeler için pratik uygulamalar olacak. Bu pratik dersleri de bulundukları bölgelerde Sağlık İl Müdürlüklerinin gösterdiği hastanelerde yapacaklar.

Uzaktan eğitim sistemi ile 2 yıl daha eğitim alacak ebeler 4 yıllık lisans eğitimlerini tamamlamış olacaklar.''

OMÜ'DE DİĞER PROGRAMLAR İÇİN DE UZAKTAN EĞİTİM

Ebelik programı ile OMÜ'de ilk defa uzaktan eğitim sistemini hayata geçireceklerine işaret eden Prof. Dr. Bulut, bunun devamının da geleceğini vurguladı.

Çağdaş eğitim sistemleri arasında uzaktan eğitimin önemli bir yeri olduğunu ve iletişim araçlarının gelişmesiyle daha da önem kazandığını ifade eden Bulut, dünyadaki pek çok üniversitenin uzaktan eğitimle ilgili çalışmalar yaptığını ve bu yönde taleplerin arttığını kaydetti.

OMÜ'nün de uzaktan eğitim sistemi ile tanışarak bunu geliştireceğini ifade eden Prof. Dr. Bulut, şunları kaydetti:

''OMÜ 140'a yakın programı, 850 tane öğretim üyesi olan bir üniversite. Burası gerçekten Türkiye'de belli branşlarda ön planda olan bir üniversite. Dolayısıyla bu birikimini başka noktalardaki insanlarla niye paylaşmasın? Uzaktan eğitim bunun için en uygun araç.

Çok iyi olduğumuz alanlarda uzaktan eğitim programlarını açacağız. Ebelik programı ile başlayan uzaktan eğitim sistemi üniversitemizde gelecek yıllar içinde diğer programları da kapsayacak.''

Bulut, bilgi ve eğitimi yaymanın dışında arkasında ekonomik getirisi de olan uzaktan eğitim sistemine, bilgi ve donanıma sahip pek çok eğitim kurumunun geçiş yapmak istediğini sözlerine ekledi.

Etiketler: ebelik uzaktan eğitim ondokuz mayıs üniversitesi (omü) rektör vekili prof. dr. ahmet bulut

(aa)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.