Sanal hırsız

Sanal hırsız

BDDK'nın internet sitesi taklit edilerek binlerce vatandaşın hesabı boşaltıldı. Kimseye kart ve kimlik bilgilerinizi vermeyin...

Kredi kartı dolandırıcıları bu kez Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) internet sitesini kopyaladı. Dolandırıcılar, BDDK'nın internet sitesini www.bankalarbirligi.com sayfası üzerinden taklit edip vatandaşların kredi kartı ve kişisel bilgilerini alarak banka hesaplarını boşalttı. BDDK sitesinin aynısını kopyalayan dolandırıcılar, vatandaşlara, 'Kredi kartı aidatlarını geri ödüyoruz' diyerek, başta TC kimlik numarası olmak üzere tüm kişisel bilgilerini vermelerini istiyor. Bu yöntemle binlerce kişinin bilgilerini alarak hesaplarını boşaltan dolandırıcılarla BDDK mücadeleye başladı. Vatandaşları uyaran BDDK yetkilileri, "Kurumumuzun internet adresi 'www.bddk.org.tr' olup, internet üzerinden veya telefonla kişisel bilgi, kredi kartı bilgisi talep edilmemektedir. Bu yüzden kimseye kişisel bilgilerinizi vermeyin" açıklaması yaptı.

SAVCILIĞA BAŞVURDU
BDDK, sahte sitenin kapatılması için de Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) başvurdu. BTK, siteye erişimi engelleme yetkileri bulunmadığını bildirdi. BDDK Başkanı Tevfik Bilgin, ekibini toplayıp, acilen savcılığa başvurulması ve vatandaşların uyarılması talimatını verdi. BDDK yetkilileri, şu değerlendirmeyi yaptı: "Sitemizi tıpatıp kopyalamışlar. BDDK hiçbir zaman şahsi bilgileri talep etmez. Bu site üzerinden annenin kızlık soyadına kadar almışlar. Bu tür siteler genellikle yurtdışı kaynaklı. Bankalar Yasası'nda yetkimiz olsa anında kapatırız. Ama sadece, savcılık kanalıyla inceleme yapıldıktan sonra kapatılması mümkün olabiliyor."

takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.