Samsun MEM de Neler Oluyor 2?

Samsun MEM de Neler Oluyor 2?

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili okuyucularımızdan çokça mesaj almaktayız. Okuyucularımızdan aldığımız mesajlar doğrultusunda konuyu gündemimize almış ilerleyen günlerde konunun ikinci bölümünü de yayımlayacağımızı kamuoyuna duyurmuştuk. Bu yazımı

Samsun Milli Eğitim Müdürlüğünün yönetici atama duyurusuna çıkmayarak; müdür ve müdür yardımcılığı sınavlarını kazanan öğretmenlerimizi mağdur ettiğini 25.01.2011 tarihli yazımızda belirterek, konuyu açıklamaya çalışmıştık. 25.01.2011 tarihli yazımız için tıklayınız. Gelen mesajları incelemeye çalışırsak.

·        Samsun Okullarının Maddi Sorunları: Her ilimizden olduğu gibi bu ilimizden gelen şikâyetlerin en başında da il Milli Eğitim Müdürlüklerinden okullarımıza kaynak aktarılmadığı, eğitim materyal ve araçlarının dahi eksik olduğudur.

 

·        Okul Bahçelerinin Otopark Olarak Kullanılması: Bazı merkez okul bahçelerinin okul aile birliği altında otopark olarak kullanıldığı bu ücretlerinde fahiş olduğu gelen mesajlar arasındadır. Acaba İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu gelirlerden diğer okullarında yararlanmasını sağlayamaz mı? Bu gelirler ay hesabına vurulduğunda çok büyük meblağlar oluşturmaktadır. Bu gelirler nerede ve nasıl kullanılmaktadır? Örneğin Samsun ilinde genel anlamda tüm il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri okul kantinlerinden aldıkları gelirleri almayarak okullarımızın kullanmasını sağlayamaz mı?

 

·        Şube Müdürü Kavgası ve Torpil İddiaları: Yine bu ilimizde İlkadım Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli bir şube müdürüyle il Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli şefin kavgası kamuoyuna yansımış, kamuoyu bu haberlerden rahatsız olmuştu. Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü bu olayın soruşturmasını bitirmiş midir? Bitirdi ise sonuçlarını kamuoyuna açıklamayı düşünmez mi? Yine bu ilimizde şube müdürlüğü, il Milli Eğit. Müdür Yrd.,Milli Eğt. Müd. gibi görevlere atamalar yapılmakta mıdır? Teyitlerimize göre yapılmaktadır. Maalesef Milli Eğitim Bakanlığı da bu tür atamalarla eğitim camiamızı birbirine düşürmekte, kariyer ve liyakat kavramlarını hiçe saymaktadır. Şubat 2011 tarihinde sessiz sedasız şube müdürü ataması bu ilimize yapılmış mıdır? Yapılmış ise hem Milli Eğitim Bakanlığı hem de Samsun il Milli Eğitim Müdürlüğü bu atamaları ve kriterlerini en başta öğretmenlerimize sonra tüm kamuoyuna açıklamalıdır. Okuyucularımız sendikaların da bu atamalar karşısında sessiz kaldıklarını belirtmektedirler. Ayrıca; öğretmen görevlendirmelerini yaparken kriter olarak neyi kullanmaktadır? Otistik Çocuklar Eğitim Merkezinin normu nedir? Bu kurumda görevlendirilen kaç öğretmen vardır? Sitemize gelen mesajlardan birinde bu eğitim kurumunun torpillilerin toplama merkezi olduğu belirtilmektedir. Bu iddianın doğru olmamasını ummaktayız.

 

·         Öğretmenlere Yüklenen Görevler ve Yurt Dışı Gezileri: Samsunda diğer kurumların(SYDV)-Sosyal Hiz. gibi kurumların işlerini yapan kaç öğretmen vardır? Öğretmenlerimizin bu işlerde çalıştırılması normal midir? Okul yöneticileri ve öğretmenleri fakir ve muhtaç insanlarımıza erzak dağıtımı ve tespitiyle mi uğraştırılmaktadırlar? Bunun gibi mesajlar maalesef uzayıp gitmektedir? İlkyazımızda bahsettiğimiz il yöneticilerinin Litvanya’ya yapmış olduğu gezinin ülkemizin eğitim sistemine sağlayacağı hiçbir yarar bulunmamaktadır. Nüfus itibariyle Litvanya, İstanbul ilimizin nüfusundan bile azdır. Böyle bir ülkenin eğitim işleyişinin, bizim ülkemizin eğitim sorunlarına çare olamayacağı açıktır.

 

·        Sicil Personeli ve Makam Aracı: Samsun il Milli Eğitim Müdürlüğü sicil dosyalarını bile ilçelere göndermişken, personel dağılımını buna göre düzenlemiş midir? Örneğin bu bölümdeki memurları ilçelere ya da ihtiyaç duyulan okullara görevlendirmeyi düşünmekte midir? Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Opel insignia marka makam aracı alınması doğru mudur? Sitesinden öğrendiğimize göre adı geçen otomobilin fiyatı 58.863 TL. ile 168.375 TL. arasında değişmektedir. Tabii ki eğitim camiasının en üst amiri ya da amirleri en iyi araca binmelidir. Keşke araç ihtiyacının giderilmesi, özel uçak tahsisi şeklinde bile olabilse. Fakat okullarımız tuvaletlerine koyacak sabuna ihtiyaç duyarken, 30.000 TL – 40.000 TL lik bir araç alınıp artan para ihtiyacı olan okullarımıza gönderilemez miydi?

 

          Görüldüğü gibi Samsun’da çalışan eğitimcilerimizden aldığımız mesajlar bir hayli fazla. Bunları dile getirip ilgililerin dikkatini çekmek bize düşmekte. Sorunların aşıldığı bir camiada çalışmak tüm kesimleri mutlu edeceğinden; tüm eğitim camiamızda sorunların çözülmesini eğitimcilerimiz adına beklemekteyiz

memurlar.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.