Sakarya'da 'domuz gribi' paniği

Sakarya'da 'domuz gribi' paniği

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelerek bir yakınının İzmir'de domuz gribi teşhisiyle karantinaya alındığını ve kendisinin de domuz gribine yakalanmış olabileceğini söyleyen kadın, kısa süreli paniğe neden oldu.

Alınan bilgiye göre, N.M, hastaneye gelerek doktorlara bir akrabasının domuz gribine yakalandığı için İzmir'de karantinaya alındığını ve kendisinin de domuz gribine yakalanmış olabileceğini söyledi.

N.M'nin başvurusunu dikkate alan görevliler, hastanede önlem aldı. Personele ve hastalara maske taktırıldı ve hastaneye bir süre hasta kabul edilmedi.

Yapılan tetkikler sonucunda N.M'nin domuz gribine yakalanmadığı, soğuk algınlığı geçirdiğinin belirlendiği, kadının da, İzmir'deki akrabasının karantinaya alınması konusunda da doktorlara yalan söylediğini itiraf ettiği açıklandı.

Sakarya Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, soğuk algınlığı ve ateşi olan kadının, domuz gribi ya da kuş gribi hastalığına yakalandığını zannederek paniklediğini ifade etti.

Kadının, 'İzmir'deki bir akrabasının domuz gribine yakalandığını ve karantinaya alındığını' söylediğini anlatan Bektaş, ''Biz de tedbir amaçlı olarak hastayı incelemeye aldık. Bakanlıkla irtibat kurduk. Hastamızın İzmir'de karantinaya alınan herhangi bir yakını yokmuş. Hasta da yalan söylediğini itiraf etmiş. Biz de hastayı evine gönderdik. Hukuki bir işlem yapmadık'' dedi.
zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.