Şahin'den Kılıçdaroğlu'na hodri meydan

Şahin'den Kılıçdaroğlu'na hodri meydan

Mehmet Ali Şahin, Adalet Bakanlığı görevini yeni bakan Sadullah Ergin'e törenle devretti. Şahin törende Kılıçdaroğlu'na rest çekti...

Mehmet Ali Şahin, devir sırasında CHP'ye çağrıda bulundu ve hakkında soruşturma isteminde bulunmalarını talep etti.

Şahin, başta Deniz Feneri olmak üzere çeşitli nedenlerle kendisi hakkında verilen gensorunun görevden alınması yüzünden görüşülemeyeceği için üzgün olduğu söyledi.

"Keşke şu devir işlemi haftaya olsaydı da ben de kendimi Meclis'te savunsaydım. Kimin samimi olduğunu gösterseydim" diyen Şahin, Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer CHP'lilere çağrıda bulundu: "Görevden alınan bir bakan için denetim mekanizmasını yolu artık soruşturma istemidir. Eğer 110 imza toplayamayız derlerse arkadaşlarımdan rica edeceğim ve o imza sayısını tamamlayacağız."

CHP'DEN ŞAHİN'E YANIT

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in, hakkındaki gensoru önergesinin, Meclis soruşturmasına dönüştürülmesini istemekle, Yüce Divan'a sevkini engellemeye çalıştığını savunarak, “Şahin'e, anayasa ve içtüzüğün ilgili maddelerini okumasını, aklını da kendine saklamasını tavsiye ediyorum” dedi.

Hakkı Suha Okay, Meclis soruşturmasının, anayasanın 100. ve içtüzüğün 107. maddesinde yer aldığına işaret ederek, Meclis soruşturmasını siyasi parti gruplarının değil, milletvekillerinin verdiğini kaydetti. Okay, “Şahin, 'Meclis soruşturması için 110 imzayı biz de tamamlarız, arkadaşlarımdan rica ederim' diyor. Boşa emek sarf etmesin, 55 imza Meclis soruşturması için yeterlidir. Kendisine, anayasanın ve içtüzüğün ilgili maddelerini okumasını, aklını da kendine saklamasını tavsiye ediyorum” diye konuştu.


“GENSORUNUN GÖRÜŞÜLME İMKANI KALKTI”


Gensoru ile Meclis soruşturmasının hukuki ve siyasi sonuçlarının farklı olduğunu dile getiren Okay, Meclis soruşturmasında, soruşturma komisyonu kurulmasına karar verildiğini, komisyonun kararının, Meclis Genel Kurulunda 275'i aşan oyla kabul edilmesi halinde iddianame niteliği taşıdığını, ilgili bakanın Yüce Divan'a sevk edildiğini anlattı. Okay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer Sayın Şahin, 'bunu soruşturma haline çevirsinler de ben de parlamentodaki AKP çoğunluğuyla, soruşturmayı savsaklayabilirsem, Yüce Divan'a gidişimin önündeki engelli kaldırmış olurum' düşüncesindeyse, hiç endişe etmesin. Belki bu parlamento döneminde değil, ama bundan sonraki dönemde, görevini kötüye kullanan, ihmal eden bakanlar varsa, bunlar soruşturma konusu yapılabilir, TBMM Genel Kurulunda isnat edilen fiiller söz konusu olduğu kabul görürse, Yüce Divan'a sevk edilirler. Sayın Şahin, bu önermesiyle, kendisinin olası Yüce Divan'a sevkini engelleme düşüncesindedir. Dinleme ve Deniz Feneri nedeniyle Sayın Şahin hakkında gensoru önergesi vermiştik. Ancak Sayın Şahin, bakanlık görevinden düşürülmüştür. Gensorunun, görüşülme imkanı ortadan kalkmıştır.”
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.