Sağlıklı eğitim için okullar dezenfekte ediliyor

Sağlıklı eğitim için okullar dezenfekte ediliyor

Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, 2010-2011 Eğitim Öğretim yılının ilk döneminin sona ermesinin ardından okullarda dezenfeksiyon çalışmalarına başladı. Eğitim öğretimin okullarda daha sağlıklı koşullarda verilmesi amacıyla uygulamaya geçiri

Küçükçekmece Belediyesi'nin her yıl okullarda periyodik olarak gerçekleştirdiği temizlik çalışmaları sömestr tatili ile uygulanmaya başladı. Bu uygulamalar kapsamında okullarda öncelikle dezenfekte işlemi uygulanıyor, ardından ise ilaçlama yapılarak gözle görülebilir mikroplar yok ediliyor. Böylece hijyenik ortamda eğitim yapılması amaçlanıyor.

MİKROPTAN ARINDIRILIYOR
İlçede bulunan tüm okullarda uygulanan dezenfekte çalışmaları , önceki gün başladı. Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen dezenfekte çalışmaları ile öncelikle okullarda gözle görülmeyen bakterilerin öldürülmesi sağlanıyor, ardından da okulların kantin, yemekhane ve tuvaletleri ilaçlanarak bit, pire ve hamam böceği gibi haşerelere karşı mücadele amaçlanıyor.

HİJYENİK ORTAMDA EĞİTİM
Küçükçekmece Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü yetkilileri dezenfekte çalışmalarının okullarda 6 yıldan beri yapıldığını ve bu çalışmaların çocukların temiz ve hijyenik ortamda eğitim yapması açısından önemli olduğunu belirtildi. İki ekibin görevlendirildiği dezenfekte çalışmaları 15 günlük sömestr tatilinin bitmesiyle sona erecek.

 
 
habervakit

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.