Sağlık Bakanlığından dizilere sıkı takip

Sağlık Bakanlığından dizilere sıkı takip

Sağlık Bakanlığı dizilere el atıyor. Bakanlıkta kurulan danışma kurulu senaristlere bakın nasıl destek olacak?

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

TRABZON-
Sağlık Bakanlığından bir ilk. Televizyon dizilerine alkol, sigara, şişmanlığı önleme, el yıkama alışkanlığı ve bazı tıbbi konularda danışma kurulu geliyor. Sağlık Bakanlığında oluşturulan bir birim aracılığıyla senaristler telefonla veya interaktif bir blog aracılığıyla işbirliğine girecek. Bu sayede solunum cihazı yeni çıkarılmış birinin konuşması veya koşması gibi absürd durumlar bir daha yaşanmayacak.

SENARİSTLERLE SIKI İŞBİRLİĞİ
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, geçtiğimiz hafta İstanbul'da dizi senaristleriyle bulaşarak dizilerde, sigara, alkol kullanımı, şişmanlığı önleme ve el yıkama alışkanlığının geliştirilmesiyle ilgili destek için yardım istedi. Geçtiğimiz hafta yapılan görüşmeyi sıcak karşılayan senaristler, sağlık, hastalık, hastane görüntüleri ile ilgili senaryolarda Sağlık Bakanlığından destek alacak. Bu çerçevede Bakanlık ile dizi senaristleri arasında telefon ve internet üzerinden bağlantı kurulacak.

TÜRKİYE'DE BİR İLK
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Çok mutlu oldular bugüne kadar dizilerde yapılan yanlışlar da gündeme geldi. Boğazında suni solunum tüpü bulunan hastanın konuşmaya başlaması gibi hatalar var. Veya Acil Servis kapısına gelen ambulans için içeriden bir sürü insan dışarı çıkıyor. Ama böyle bir usül yok. Ambulans içindekiler hastayı içeriye taşır. Böyle bir işbirliği sağlığı geliştirme dairesi ile senaristler arasında gündeme geldi. Türkiye'de bir ilktir. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak bakanlıkla senaristlerin örnek olacağı bir ilk.

EŞCİNSEL TARTIŞMASINA SON NOKTA
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eşcinsellikle ilgili “İnsaflı olmak lazım. Türkiye'de bu yaşayanlar için zor durum” sözlerine de açıklık getirdi. Konunun psikiyatrlara sorulmasını isteyen Akdağ şunları söyledi:
“İki bakanın karşılıklı polemiği gibi değerlendirmek yanlış. Fikrimi söylerim ama bu konu bir magazin tartışmasına dönmekten çok çocuklarımızı ve gençlerimizi onların cinsel eğitimini ne kadar önemsememiz gerektiğini bize hatırlattı. Bence işin önemli kısmı bu. Çocuklar ve gençlere özellikle ergenlik çağına giren gençlere aile tarafından iyi bir cinsel eğitim verilmeli. Aksi takdirde çocuklarımızın internet sayfaları ve başka zararlı bir takım kaynaktan bilgilendirilir.”

EŞCİNSELLİĞİ PSİKİYATRLARA SORUN
Sağlık Bakanı Akdağ, “Eşcinsellik hastalık mı” sorusuna, “Ben bilim adamıyım ama çocuk hekimiyim. O zaman psikiyatr derneklerine, bu konudaki bilim adamlarına sormak daha doğru olur. Konunun çetrefilli bir konu olduğu açık. Ama tekrar söylüyorum önemli olan husus cinsel eğitimdir” dedi.
http://www.internethaber.com/saglik-bakanligindan-dizilere-siki-takip--236756h.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.