Reyhanlı'da öğretmenin refleksi faciayı önlemiş

Reyhanlı'da öğretmenin refleksi faciayı önlemiş

Reyhanlı’yı kana bulayan saldırıdan dershaneye giden öğrencilerin son anda kurtulduğu ortaya çıktı.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre;

İlk patlamanın ardından PTT binasının tam karşısında bulunan dershanenin müdürü Bülent Seringel, öğrencileri dışarı çıkartmadı. Öğrenciler, 15 metre uzaklarında yaşanan ikinci patlamayı ufak sıyrıklarla atlatırken facianın büyümesi önlenmiş oldu.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan bombalı saldırıda, PTT binasının tam karşısında bulunan dershanede de büyük korku yaşandı. Dershane Müdürü Bülent Seringel, kurtulmalarını Allah’ın bir lütfu olarak görüyor. O gün 30 öğrenciye seviye tespit sınavı yaptıklarını anlatan Seringel, ilk patlamanın ardından yaşanan panik üzerine dershane kapısını kapatıp öğrencileri dışarıya çıkartmadığını belirtiyor. Öğrenciler koridordayken ikinci patlamanın yaşandığını kaydeden Dershane Müdürü, “Onlar koridorda durduğu için patlamayı ufak sıyrıklarla atlattılar. Çocukları dershaneden boşaltmaya kalksak, büyük ihtimal postanenin önüne yığılacaklardı. Allah korusun, daha büyük bir facia olacaktı.” diyor.

Yaşadıkları korkuyu anlatan Bülent Seringel ise kırılan cam parçalarının vücuduna saplanmasıyla hafif yaralanmış. Patlama anında duyduğu sesi hayatı boyunca unutamayacağını ifade ediyor. Seringel, şöyle devam ediyor: “Dışarısı sanki Türkiye değil, Suriye’deki bir patlama gibi göründü bana. Yaralılar yerde, arabalar yanıyor. Her yer berbat bir haldeydi. Ben burada oturmayı pek düşünmüyorum. Bir daha böyle bir patlama olacak mı diye endişe ediyoruz. Bundan çok korkuyoruz. İşyerimiz yıkıldı o önemli değil, ama canımız sağ. Çok ciddi tedbirler alınmalı. Tekrar bir bomba rahatlıkla patlatabilirler. Bundan çok korkuyoruz biz. Çok tedirginiz, dışarı çıkamıyoruz.” Olayı Suriyeli sığınmacıların üzerine yıkmanın da doğru olmayacağını dile getiren Seringel, “Amaç Türkiye’yi Suriye ile bir savaşın içine çekmek. Buradaki Suriyelileri de sınır dışına itmeyi amaçlıyorlar. Sağduyulu davranmamız lazım. Ancak sağduyulu davranırken tedbiri elden bırakmamak lazım.” diye konuşuyor.

Dershanenin öğrenci işlerinde çalışan Şadiye Uzun da ilk patlama olduğunda korkuyla aşağıya inmeye çalıştığını ancak bir öğretmenin ikazıyla yukarıda kaldığını dile getiriyor. Ardından pencereden dışarı bakmaya başladığını ifade eden Uzun, ikinci patlama anını şu sözlerle aktarıyor: “Camdan dışarı baktığım sırada ikinci patlama oldu. Patlamayla birlikte adeta uçtum. Benim oradan çıkmam bir mucize. Ne kadar şükretsem az. O anki korkuyu, kulağımdaki o sesi gürültüyü anlatamam. Suratım uçtu zannettim. Öyle bir basınç, öyle bir şiddet ve korku vardı ki anlatamam. O korkuyu Allah kimseye yaşatmasın.”

100 görevli, enkazı temizliyor

Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılardan etkilenen ev ve işyerlerinde hasarın giderilmesi için çalışmalar sürüyor. Patlamaların etkisiyle sessizliğe bürünen Reyhanlı’nın caddelerinde, dün ilçeye gönderilen yaklaşık 100 temizlik görevlisi vardı. Çalışmalarına ilk patlamanın meydana geldiği Reyhanlı Belediyesi Hizmet Binası çevresinde başlayan temizlik görevlileri, yerlerden topladıkları atık ve enkaz parçalarını çevre ilçelerden gelen kamyonlara yükledi. Temizlik görevlileri, belediye binasındaki enkazları da boşalttı. Temizlik işlemlerinin ardından caddeler yıkanarak, patlamanın izleri silinmeye çalışılıyor. TEDAŞ ekiplerinin tamamladığı çalışmalar sayesinde de ilçe genelinde elektrik akımı sorunsuz şekilde sağlanıyor.

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.