Rektör atamalarında tartışma sürüyor

Rektör atamalarında tartışma sürüyor

Rektör atamalarındaki sistem üzerine tartışmalar devam ediyor. YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan, AKŞAM gazetesinde dün yayımlanan YÖK'ün rektör atamalarında aradan çekileceği yolundaki haber üzerine açıklama yapma ihtiyacı duydu. Metinde, Özcan'ın, rekt

Ancak 27 Ekim'de
AKŞAM'ın Ankara bürosunda gerçekleşen ve YÖK Başkanı Özcan'ın bilgisi dahilinde kayda alınan konuşmanın bant çözümünün ilgili bölümü şöyle:
...Var olan yetkilerimizin bir kısmından vazgeçmemiz gerekir. Mesela, rektör atamasına karışmamalıyız. Ben diyorum, Cumhurbaşkanı diyor ama değiştirmek zor, anayasa değişikliği gerektiği için zor oluyor. Kimse cesaret edemiyor. Türkiye kırılgan bir dönemden geçiyor. Daha ciddi adımlar atmaktan alıkoyuyor. Biz ona yakın şeyler yapamaz mıyız ama yakında göreceksiniz belki ona yaklaşan değişiklik olmadan uygulamalarda değişiklik olacak.
Soru: Nasıl olacak?

Yusuf Ziya Özcan: Karışmayız. Seçime saygı duyarız. Bir yolu bu. Bakarsanız ne sonuç gelirse gelsin biz karışmayız. O zaman anayasa değişikliğine de gerek kalmaz. Sistem çalışır duruma gelir.


S: Kurumsal hassas konular var. Siz serbest bıraktınız ama Sayın Cumhurbaşkanı seçecek?
Y.Z.Ö: Bu seçimden sonra anayasa değişikliğinde yapılabilir. O zaman halledilir. Biz o zamana kadar çözüm için diyoruz. Biz karışmayız. Cumhurbaşkanı bana da ifade ediyor. Eleştiri çok alıyorlar.

S: Şöyle bir çıkarım yapılır mı? Cumhurbaşkanı ile bir anlaşma zemini yapar gibi olur mu?
Y.Z.Ö: Bir görüşme olmadı ama böyle bir şey yapılabilir diyorum. Diğer arkadaşlarla konuşmadık ama ben düşünüyorum. Bu seçimlerde düşünüyorum.

S: Haftaya seçimler var?
Y.Z.Ö: Tabii tabii. 3-4 Kasım'da var. Gelecek rektörler. Orada düşünüyorum. Mevzuat olmalı tamam sıkı sıkıya ama yeni anayasa için ne kadar süremiz var bilemiyorum. Neden yapmayalım. Birbirimizi neden yiyelim. Böyle bir şey düşünüyoruz. Ama tabii ki son kararı Cumhurbaşkanımız karar verecek.
akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.