Referandum sonrası reform mesaisi

Referandum sonrası reform mesaisi

Referandumun ardından hükümetin hedefi referandumla değişen yasalarla ilgili düğmeye basmak ve önce ombudsmanlık, ardından da insan hakları başkanlığını oluşturmak

12 Eylül referandumunun ardından hükümet, Aydın Menderes'in asıldığı 17 Eylül günü Reform İzleme Grubu (RİG) toplantısını yapacak. Toplantının gündemini sandıktan çıkan sonuç belirleyecek. Dışişleri, Adalet, İçişleri ve AB'den Sorumlu Devlet Bakanı'nın başkanlığında yapılacak 22. RİG'de hükümetin ombudsmanlık kurumunun oluşması, İnsan Hakları Kurulu Başkanlığı'nın oluşturulması ve entegre sınır yönetiminde düğmeye basılması bekleniyor. Bu amaçla yapılacak hazırlıklar da masaya yatırılacak.

REFERANDUM İLERLEME RAPORU'NDA
Ankara, 10 Kasım'da açıklanacak olan AB İlerleme Raporu ile ilgili AB Komisyonu'na görüşlerini iletti. Taslak raporda referandum yasalarıyla ilgili hazırlık aşamasında AB ile istişarede bulunulmaması eleştirilirken, referanduma sunulan yasalar için olumlu değerlendirme yapılıyor. Hükümet referandumun sonuçlarının da İlerleme Raporu'na yansımasını hedefliyor. RİG'nin heyet üyeleri eski Başbakan Adnan Menderes'in asıldığı 17 Eylül günü mezarında ziyaret edecek. Bakan Bağış, bunun nedenini "Artık o kara günleri tekrar yaşamamak için, bir dahaki toplantımızda merhum Menderes'in mezarını da ziyaret edeceğiz" diyerek açıklamıştı. RİG'nin aynı akşam düzenlenecek yemeğine Başbakan Erdoğan ev sahipliği yapacak. Yemeğe AB üye ve aday ülkeleri Büyükelçi ve Başkonsoloslarının yanı sıra, medya, farklı inanç grupları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de çağrıldı.

Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.