Referandum çok rahat geçmiyor

Referandum çok rahat geçmiyor

Referandum çok rahat geçmiyor ama alışveriş gayet iyi gidiyor

Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı ve Carrefoursa Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, Ramazan'ın yaza denk gelmesiyle tüketimin farklı seyrettiğini ve bu ağustos ayının genelde daha canlı geçtiğini söyledi.

Toplumdaki gerginliklerin ve kutuplaşmaların zaman zaman satışları, tüketici güvenini olumsuz etkilediğini belirten Haluk Dinçer, “Bu referandum sürecinin de çok rahat bir ortamda geçtiği söylenemez. Ancak biz satışlarımıza olumsuz bir yansıma görmüyoruz. Tam tersine temmuz ve ağustos aylarındaki satışlar gayet iyi gidiyor” dedi.

Beklentinin üzerinde

Ramazan'ın artık yaz aylarına denk geldiği için tüketimin diğer yıllardan biraz daha farklı seyretmeye başladığını anlatan Dinçer, bu dönemle ilgili şunları söyledi: “Tüketiciler Ramazan'ı yazlıklarında değil, evlerinde aileleriyle birlikte geçirmeyi tercih ediyor. Dolayısıyla ağustos ayı bizim genelde gördüğümüzden daha canlı geçiyor diyebiliriz. Referandum dolayısıyla piyasalarda durgunluk olduğuna dair bir şey görmüyorum. Temmuz ve ağustos aylarındaki satışlar gayet iyi gidiyor. ”
Sabancı Grubu'nun son 5-6 yıldır perakendede yaptığı atılımlarla önemli bir yere geldiğine de değinen Dinçer, şöyle konuştu: “Mağaza sayımız 300'den 1400'e, 170 bin metrekarelik satış alanımız da 700 bine çıktı. 15 bin çalışana ulaştık. Carrefoursa Türkiye'nin tüm bölgelerine yayıldı. Süpermarketlerde de 100 yeni mağaza ile daha da güçlenmeyi hedefliyoruz.” Dinçer, yerel zincirlere de ilgilerinin devam edeceğini kaydetti.

iPad gelince satarız

SATTIKLARI tüm ürünleri yurt içinde yetkili distribütörlerden tedarik ettiklerini vurgulayan Haluk Dinçer, “iPad'i Türkiye'ye getirmedik ama bizde de cazip ürünler var. Beklentilere cevap veriyoruz. Apple Grubu'nun izniyle iPad Türkiye'ye gelmedi. Gelenler yurt dışından farklı kanallardan geldi. Dolayısıyla biz şu anda iPad satmıyoruz. Gelince elbet biz de satacağız” diye konuştu.

Meslek sahibi olmayan istihdam ediliyor

YALNIZ perakende değil, hizmet sektöründeki istihdamın Türkiye'deki işsizliğin düşmesinde ciddi rol oynadığını dile getiren Haluk Dinçer, “Modern perakendenin yılda yüzde 20 büyümesi demek herkesin kadrosunu yüzde 20 artırması demek. Sektörün istihdam yaratmada önemli katkı sunuyor. Perakende sektöründe özelliklme meslek sahibi olmayanların istihdam edilmesi de önemli” dedi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.