Rahatlayayım derken enfeksiyon kapmayın

Rahatlayayım derken enfeksiyon kapmayın

Birkaç gün spaya gitmek sinirlerinizin yatışması ve gevşemeniz için fantastik bir yol olabilir. Ancak, sayıları sürekli artan SPA merkezleri sayesinde bazı durumlarda bu masaj oldukça tehlikeli de oluyor. Bu tehlikeleri önlemenin en iyi yolu, lisanslı, se

HowStuffWorks.com isimli internet sitesinde yer alan habere göre, işte spanın 5 tehlikesi:

1. Enfeksiyon riski: Spa endüstrisinde enfeksiyon gerçek bir risktir. Birçok spa merkezi güzel, temiz ortamlara sahipken ve gerekli güvenlik önlemlerini almışken maalesef bazıları bu standartlara dikkat etmiyor. Spa merkezlerindeki havuzlar filtreli, dezenfekte edilmiş olmalı. Ziyaretçiler, kendi zamanlarını aşmamalı ya da havuz suyu yutmamalı. Ayaklarda kesik, yüzeysel hasar olmamalı. Bir ziyaretçinin ayaklarının yıkandığı leğen boşaltılmalı, yıkanmalı, dezenfekte edilmeli, durulanmalı.

2. Sağlık koşullarını kötüleştirme: Astımlı ya da soğuk algınlığı ve diğer solunum şikayeti olanların saunaya girmeden önce 2 kere düşünmesi gerekiyor. Kuru sıcak hava nefes almayı zorlaştırdığı için buhar odaları daha iyi bir seçenektir.

Kalp hastalığı, yüksek kan basıncı ya da şeker hastalığı olanların spa merkezine gittiklerinde daha dikkatli olmaları gerekiyor. Buhar odaları, saunalar gibi bazı aktiviteler tehlikeli olabilir ve bu kişileri hasta edebilir.

3. Hamileler için tehlikeler: Hamileler için esas tehlike sıcaklıktır. Saunalarda, buhar odalarında vücut sıcaklığının güvenli seviyenin üzerine çıkma potansiyeli olduğu için tehlike oluşturuyor. Ancak, spalarda hamilelerinde faydalanabileceği birçok hizmet var. Masaj, buna iyi bir örnektir. İşinde uzman doğum öncesi masaj uzmanları yapsa da, hamileliğin ilk üç ayında masaj önerilmiyor. Hamileyken spa merkezine gitmek istiyorsanız, doktorunuza danışmalısınız. Çeşitli kremler, koku tedavisi ve detoks genellikle kötü bir fikir olarak görülür.

4. Alerjiler ve cilt reaksiyonları: Yağlar, losyonlar ve pudralar spa yöntemini geliştirmeye yardımcıdır. Fakat misafirlerin bu ürünlere karşı alerjisi veya cilt problemleri olabilir. Gıda alerjilerini de unutmamak gerekiyor. Birçok spa tedavisi çeşit çeşit lezzetli yiyecekleri de içeriyor. Eğer bu konuda endişeniz varsa, belirtin. Örneğin, havyarlı yüz temizleyici balık alerjinizi tetikleyebilir ya da tatlı badem yağıyla yapılan ovalama fıstık alerjinizi etkileyebilir. Spa personeli gerekliyse, size alternatif bir tedavi önerebilir.

5. Sert muamele: Müşteriler, sert muamele nedeniyle spa deneyimini kötü bir şekilde yaşarlar. Çünkü insanlar spaları rahatlamak için gidiyorlar. Masaj, sizin için güçlü geliyorsa, terapistten daha yavaş olmasını istemelisiniz. Bazı insanlar spaya gittiklerinde rahatlarken sohbet etmeyi seviyor, bazıları ise sessizliği tercih ediyor.
zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.