Provakasyon

Provakasyon

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Şişli Ergenekon Caddesi'nde toplanan grup, polis tarafından dağıtıldı. Tarlabaşı'nda polisle çatışan bir grup gösterici, bir apartmanın birinci katında bulunan bir işyerine molotof kokteyli attı. Apartmanda yangı

Yüzleri maskeli olduğu gözlenen gruptakiler, sloganlar atarak güvenlik güçlerine taşlarla saldırdılar. Bazı göstericilerin söktükleri kaldırım taşlarını polise attıkları, sapanla taşlı saldırı yaptıkları gözlendi.

Polisin gaz bombası atarak ve tazyikli su sıkarak müdahale ettiği grup, müdahalenin ardından ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Bu arada, Pangaltı'ndan Taksim Meydanı'na yürüyen DİSK kortejine ara sokaklardan katılmak isteyen gruplara, güvenlik güçleri engel oluyor.

Polis, Halaskargazi Caddesi'ne açılan sokaklara barikat kurdu ve korteje katılmak isteyenlere müdahale etti.

GÖSTERİCİLER ARAÇLARA ZARAR VERDİ

Taksim'e çıkmak isteyen gruplara polis Dolapdere'de müdahale etti. Göstericiler attıkları taşlarla araçlara zarar verdi. Göstericilerin bir İETT otobüsünün de camını kırdığı görüldü.

Yaklaşık 10 kişilik polis grubu çok sayıda göstericinin taşlı saldırısı karşısında geri çekilmek zorunda kaldı.

Olaylar sırasında çevredeki vatandaşlar gaz bombalarından etkilendi. baygınlık geçiren bir gösterici hastaneye kaldırıldı.

hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.