Partimden 3 kişi bana ihanet etti

Partimden 3 kişi bana ihanet etti

Başbakan Erdoğan, partilerin kapatılması oylamasında AK Parti'den 3 kişinin kendilerine ihanet ettiğini belirterek, yeni yapılacak anayasa konusunda da muhalefetin isteksiz davrandığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılışlar için geldiği Denizli'de Pamukkale Üniversitesi'ndeki fahri doktora unvanı törenine katıldı. 


Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını ifade eden Erdoğan, "Ekonomik olarak Türkiye,dünyanın 17, Avrupa'nın 6. büyük ekonomisidir. İstanbul'daki 3'üncü havaalanının ihalesinin ne kadar renkli olduğunu gördünüz. 23 milyon euro karşılığında 25 yıllık kiralık olarak verdik. Yılda 100 milyon yolcu kapasiteli havaalanı olacak. 3. köprüyü yapıyoruz inşallah. 2015 yılında bitecek'' diye konuştu.
Savunma sanayi alanında da çok olumlu adımlar attıklarını kaydeden Başbakan Erdoğan şöyle konuştu:
"Savunma sanayimizde MİLGEM projesi kapsamında ikinci gemiyi de denize uğurladık.Büyükada gemisi gayet modern. Bunlar yapılamaz derlerdi. Biz ilk adımı attık. MİLGEM'le çokfarklı biz sürece giriyoruz. Kendi helikopterimizi yapmaya başladık. Atak helikopterini Ankara'da üretiyoruz. Atak'ı görenler sıraya girip almak istiyorlar. Tank, silah adımlarını attık ve devam ediyoruz.''


PARTİMDEN 3 KİŞİ İHANET ETTİ
Partilerin kapatılmasına kesinlikle karşı olduğunun altını çizen Erdoğan, "Çarpık şeyler oluyor. Partiler kapatılamaz. Doğru. Şiddetle karşıyım. Partilerin kapatılmasına yönelik Meclis'teki oylamada muhalefet yoktu. Bizden de 3 kişi ihanet etti. Eğer 330'u yakalasaydık parti gömülme tarihe gömülecekti. Tüzel kişiliklerin cezalandırılması doğru değil. Gerçek kişi ceza almalı. Tank cezalandırıldı diye fıkralar anlatılırdı. Parti, dernek kapatılması yanlış, bunlar tarih olmalıdır. Çok engelle karşılaştık. Geri adım atmadan ilerliyoruz. Bu bir süreçti. Nihai noktaya gelmedik. Hiçbir zaman nihai nokta olmayacak. Dünya değiştikçe yenileneceğiz'' şeklinde konuştu.
Mevcut anayasayı değiştirmek için kendilerinin hazır olduklarını kaydeden Erdoğan, "Bizim 326 sandalyemiz var. Bizim derdimiz üzümü yemek. Hala engel oluyorlar. Son olarak 61 madde vardı. 59 maddede anlaşıldı. 59'u çıkaralım diyoruz, buna da yanaşmıyorlar. Bir şey yapmak istemeyince ipe un sermek kolay oluyor. Mutabakatın sağlanması önemli. Gittikçe güç kaybediyor. Umutsuz değiliz'' diye konuştu.

Haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.