'Partiler beni sempatik buluyor'

'Partiler beni sempatik buluyor'

SP lideri Kurtulmuş, "Size geleceğin AK Parti Genel Başkanı diyorlar" yorumuna "Her partinin tabanından sempati topladığımız doğru" yanıtını verdi

'Yetmez Ama Evet' sloganının babası Saadet Partisi Genel Başkanı Profesör Doktor Numan Kurtulmuş, bir taraftan parti içindeki muhalefetle uğraşırken diğer taraftan referandum çalışmaları yapıyor. Kurtulmuş, referanduma sunulan anayasa paketiyle Tanzimat'tan bu yana ilk kez millet egemenliğinin önünün açılacağını belirtiyor. Biz sorduk Kurtulmuş yanıtladı:
Referandum sonucu ne olur sizce? Evet çıkacak ama büyük bir oranda değil. 55-53- 57 civarında gidip gelecek.

'NEDEN EVET'
Neden evet diyeceksiniz bu referandumda? Türkiye'de anayasa tartışmaları çok kadim bir tartışmadır. Tanzimat'tan beri tartışılıyor. Anayasaları biz iki gerekçeyle yapmışız bugüne kadar. Ya Avrupa istiyor diye ya da askerin namlusu ucunda. Türkiye'deki siyasi elitler, anayasa yapanlar, 'Kardeşim bu millet ne anlar anayasadan. Bu milletin anayasasını biz yapar önüne koyarız. Bu ülkenin ev sahibi biziz. Bu millet de buranın kiracısıdır' diyor. Biz de diyoruz ki 'Bu millet artık 2010'da bu ülkenin ev sahibidir ve kendi anayasasını kendi yapar.' Türkiye'de siyasal sistemin adı demokrasi olsa da sistem aslında bürokratik oligarşidir. İşleri, millet tarafından seçilmemiş, denetlenmeyen kurum ve kuruluşlar anayasadan aldıkları güçle yerine getiriyorlar. Vesayetçi sistemden millet egemenliğine geçişin temin edilmesi gerekiyor. Biz bu değişiklik paketini çok kapsamlı çok ileri çok büyük bir reform paketi olarak görmüyoruz ama sonuçta hiç yoktan iyidir. Türkiye'nin demokratikleşmesi ve millet egemenliğinin önünün açılması yolunda olumlu adımları içermektedir.
Size geleceğin AK Parti Genel Başkanı ve dolayısıyla başbakanı diyorlar. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Her partinin tabanından sempati topladığımız doğru. Bunu gittiğimiz yerlerde görüyoruz.
Parti içindeki problemleri çözdünüz mü. Hoca ne diyor bu işlere? İftar basmalar filan. Hiç hoş değil... Ama ne yapalım. Hoca ne diyecek, Hoca gülüyor. Benim bir tek bu şekilde önümün kesileceğini düşünüyorlar.


Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.