Pardon, 49 programda yanlışlık yapmışız

Pardon, 49 programda yanlışlık yapmışız

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ÖSYS kılavuzundaki 49 programda yanlışlık yapıldığını açıklayarak, hatanın küçük bir unutkanlıktan kaynaklandığını söyledi.

Yarımağan, dünkü basın toplantısında, 2010 ÖSYS Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları kılavuzunda yapılan hatayı şöyle anlattı:

Görme engelli puanları karıştı

“2009 ÖSYS En Küçük Puan ve Başarı Sıraları bilgilerinde, 49 program için yanlışlık olduğu belirlendi. Yanlışlık küçük bir unutkanlıktan kaynaklanıyor. Görme engelli adaylar için bir takım özel işlemler yapılıyor. Çünkü görme engelli adaylar şekilli sorulardan muaf. Kalan sorular üzerinden elde ettikleri puanlar ekstrapolasyonla yükseltiliyor. Benzetim çalışmasında bu yapılmayınca bu programların en küçük puanları düşük kalmış. O yüzden başarı sıraları da yanlış olmuş. Yanlışın boyutu fazla bir şey değil. 2 sayfalık bir düzeltme. Kılavuzu Cumartesi günü ÖSYM'nin web sayfasına koyduk. Kılavuzun bugünden (dünden) itibaren bazı illerde satışına başlandı.”

Yurt, burs ve kredi başvuruları başlıyor

YÜKSEK öğretimde yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi için 26 Temmuz- 13 Ağustos arasında başvurulacak. Yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile yüksek öğretim programına girecek öğrencilerin başvuruları ise 20 Eylül- 1 Ekim arasında “www.kyk.gov.tr”den yapılacak. Kurum yurtlarında barınan ve okulu uzayan öğrencilerin başvuruları 13- 24 Eylül arasında yurt müdürlüklerince alınacak. Kayıtlar ise 31 Ağustos'ta başlıyor.


HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.