Parçalanmış Aile Çocuklarının Rehabilitasyonu Projesi

Parçalanmış Aile Çocuklarının Rehabilitasyonu Projesi

Ruhsal yönden sağlıklı ebeveynler ve psiko-sosyal ve fiziksel gelişimi tam nesiller yetiştirmeyi amaçlayan "Parçalanmış Aile Çocuklarının Rehabilitasyonu Projesi"nin (PAÇER), ilk toplantısı Ankara'nın Polatlı ilçesinde yapıldı.

Parçalanmış ailelerin çocuklarının yaşadığı sorunlara çözüm bulmak için başlatılan projenin uygulama alanı olarak seçilen Polatlı'da ilk toplantı düzenlendi.

Hükümet Konağı'ndaki salonda yapılan toplantıda, ilköğretim ve rehber öğretmenlerle okul müdürlerine proje konusunda bilgi verildi.

Toplantıda konuşan Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, ilçede 4 sosyal projenin yürütüldüğünü, bu projelerden alınacak sonuçların tüm Türkiye'deki uygulamalara temel dayanak oluşturacağını söyledi.

Bilgin, parçalanmış aile çocuklarının sosyal ve okul hayatına entegrasyonunda ciddi sorunlar yaşadığını belirterek, "Bu projede sadece boşanmış aile çocukları değil, anne ve babadan herhangi birisi vefat ettiği zaman, o ailedeki çocuğun durumu da parçalanmış aile konumuna giriyor. Anne babadan herhangi biri başka şehirde yurt dışında bulunduğunda da bunu parçalanmış aile olarak telakki ediyoruz" dedi.

Projenin TÜBİTAK, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından önemsendiğini kaydeden Bilgin, "Başbakanlık Aile Araştırma Genel Müdürlüğü" ile yürüttüğümüz bir projemiz daha var. Bir anket çalışması yürüteceğiz, kasım ayında tüm okullarımızda yürüteceğiz. Bu anket uygulaması PAÇER projesine madde bağımlılığına temel dayanak teşkil edecek" diye konuştu.

PAÇER Proje Koordinatörü Hasan Çetin de ilçedeki okullarda "Aile Bilgi Formu" uygulaması yaptıklarını ifade ederek, "Aile bilgi formundan çıkan sonuçlara göre 324 erkek, 184 kız öğrenci olmak üzere toplam 508 öğrenci, parçalanmış aile kapsamına girmektedir. Polatlı'daki tüm öğrenci sayısına göre parçalanmış aile çocuklarının oranı tüm öğrencilerin yüzde 12,45'ine tekabül etmektedir" dedi.

Çetin proje hakkında şu bilgileri verdi: "Proje ile evlilik öncesi ve sonrasında bireylere danışmanlık hizmet modeli, entegrasyon sorununa yönelik, kamu ve sosyal kurumlara ulaşım kılavuzu, istihdam artırıcı kurs ve atölye oluşumları, aile içi şiddetin engellenmesi, anne baba eğitimi, çocuk gelişimi, cinsel sağlık ve üreme sağlığı, aile içi iletişim, yaşam becerileri, yasal haklar konusunda bilgilendirme ve yönlendirme hedeflenmektedir."
milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.