Para cezasına çarptırılan 3 öğretmen AİHM'e gitti

Para cezasına çarptırılan 3 öğretmen AİHM'e gitti

Basın açıklaması ve yürüyüş yaptıkları iddiasıyla para cezasına çarptırılan 3 öğretmen haklarını AİHM'de arıyor

Adana'da güncel konularda yaptıkları yürüyüşler ve basın açıklamaları nedeniyle Kabahatler Kanunu'na göre haklarında 44 kez 140'ar liradan toplam 6 bin 160'ar lira para cezası kesilen 3 öğretmen Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gitti. Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, AİHM'e gitmekten üzüntü duyduklarını belirterek, "Ancak, verilen bu cezalar kabul edilemez" dedi.

Çeşitli güncel konularda 2009-2010'da basın açıklaması ve yürüyüş yaptıkları iddiasıyla Eğitim - Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, Şube Sekreteri Abdullah Yalçın ile Örgütlenme Sekreteri Mehmet Akarsubaşı hakkında Kabahatler Kanunu'nuna aykırı davrandıkları iddiasıyla ?idari yaptırım' cezası olarak 44 kez 140'ar liradan toplam 6 bin 160 lira para cezası kesildi. Para cezalarına itiraz eden öğretmenlerden Boğa'nın 5, Yalçın'ın ve Akarsubaşı'nın 3'er cezaları kesinleşti.

'KALDIRIMDA YÜRÜMEDİĞİMİZ İÇİN BİLE CEZA KESİLDİ'
Bunun üzerine 3 öğretmen AİHM'e başvurdu. Basın açıklaması ve yürüyüş için verilen cezaların kabul edilemez olduğunu ifade eden Boğa, "Hak ve özgürlükler noktasında yaptığımız tüm açıklamalara keyfi şekilde para cezası verilmesi çok üzücü. Komikliğe bakın, protesto yürüyüşü yaparken kaldırımda yürümediğimiz için ceza yazıldı. Bu cezalar sadece Adana Valiliği'nin uygulaması olduğunu sanıyoruz. Haksız yere kesilen cezalar nedeniyle zorunlu olarak AİHM' e gittik. AİHM'in dosyamızı kabul edeceğini sanıyoruz. Ülkemizin, yasalar çerçevesinde yapılan açıklamalar ve yürüyüşler nedeniyle ceza alacak olmasından da üzüntü duyuyoruz" dedi.
HT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.