Pakistan'ın çilesi bitmiyor

Pakistan'ın çilesi bitmiyor

Geçtiğimiz haftaki sellerde 1,600 kişinin öldüğü, 12 milyon kişinin etkilendiği Pakistan'da ordu helikopterlerle halka gıda dağıtmaya başladı.

Pakistan'da selin vurduğu bölgelerde yeni yağışlar beklendiği haberlerinin gelmesi üzerine yerel halk acil yardım helikopterlerine binerek bölgeyi terk etmeye başladı. Yeni yağışlarla sellerin etkisinin artmasıyla hükümete tepkinin de büyümesi bekleniyor. Pakistan'da geçtiğimiz hafta boyunca yaşanan yoğun yağışların neden olduğu sellerde 1,600 kişi hayatını kaybetti. Sellerin 12 milyondan fazla Pakistan'ın hayatını etkilediği belirtiliyor. Ülkenin tarım ağırlıklı ve dış yardımlara dayalı ekonomisi selden ağır darbe aldı. Artması beklenen yağışların daha fazla evi ve tarım alanını yerle bir etmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Çin'de kayıplar artıyor
ÇİN'i vuran sellerin yol açtığı kayıplar sürekli artıyor. Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, ülkenin güneyinde ve kuzeydoğusunda etkili olan sellerden 200 milyon kişiyi etkilendi. Çin Sivil İşler Bakanlığı, sellerde ölenlerin sayısının 1454'ü bulduğunu, 669 kişinin kayıp olduğunu açıkladı. Sellerin yol açtığı doğrudan ekonomik kaybın ise 275 milyar 160 milyon Yuan (39,3 milyar ABD Doları) ulaştığı bildirildi.

Keşmir'de ölü sayısı 130
HİNDİSTAN'ın Cammu Keşmir eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinde ölenlerin sayısı 130'a yükseldi. Bu arada, sel felaketi sırasında Cammu-Keşmir'in gözde tatil merkezi durumundaki Ladah'ta 2 bin kadar yabancı turist olduğu bildirilirken, ölenler arasında yabancıların olup olmadığı hakkında bilgi verilmedi. Polisin selde çoğu Avrupalı 100 kadar yabancı turistin de bulunduğu 150 kişiyi kurtardığı kaydedildi.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.