Otobüs değil, 'okubüs' hizmette

Otobüs değil, 'okubüs' hizmette

Okubüs, okuma yazma bilmeyen vatandaşlara bulundukları mahallede eğitim verecek...

Ana Kız Okuldayız" kampanyası kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde sınıf şeklinde tasarlanan ve "okubüs" adı verilen belediye otobüsü düzenlenen törenle hizmete girdi. Okubüs, okuma yazma bilmeyen vatandaşlara bulundukları mahallede eğitim verecek.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Tatlıcak Mahallesi’nde Mobil Okuma Yazma Kursu Projesi Okubüs’ün hizmete açılış töreninde yaptığı konuşmasında, Konya’da 117 bin okuma yazma bilmeyen bulunduğunu belirterek, kampanyalarla bu oranın azaldığını ancak okuma yazma bilmeyen kimse kalmaması için çalışmaların yoğun olarak sürdürüldüğünü söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesinin "Okubüs" ismiyle hayata geçirdiği projenin önemli olduğunu ifade eden Doğan, artık şehrin en ücra köşesindeki vatandaşlara da kolayca ulaşılabileceğini vurguladı.

-"EĞİTİM AÇIĞININ KAPATILMASI GEREKİYOR"-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise şehirdeki fiziki gelişmelerin yanında kent kültürü ve eğitim seviyesinde de üst noktalara ulaşmak gerektiğini bildirdi.

Konya’da okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması, eğitim kurumlarının daha kaliteli hizmet vermesi ve eğitim açığının mutlaka giderilmesi gerektiğini ifade eden Akyürek, "Konya’da okuma yazma bilmeyenler Milli Eğitim Müdürlükleri ve belediyelerle temasa geçerek mutlaka okuma yazma öğrensinler. Bize düşen onlara bu imkanı sağlamaktır. Bir otobüsü sınıfa çevirerek okuma yazma kursu haline getiren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin de Türkiyede okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması için başlatılan kampanya çerçevesinde Konya’da önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, Okubüs’ün okuma yazma bilmeyenlerin ayaklarına kadar giderek hizmet vereceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Okubüs’e geçerek ilk dersi başlattı.

Programa Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ile mahalle sakinleri katıldı.

Okubüs, pilot olarak belirlenen Konya’nın Tatlıcak Mahallesi’nde hafta içi her gün sabah ve öğleden sonra üçer saatlik periyotlar halinde okuma yazma bilmeyen her yaştan vatandaşa hizmet verecek

milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.