ÖSYM'de kopya çetesine ağır darbe...

ÖSYM'de kopya çetesine ağır darbe...

ÖSYM'de kopya çetesine yönelik başlatılan soruşturma çerçevesinde 8 ilde operasyon başlatıldı.


KPSS sınavında kopya iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınların sayısı 72'ye yükseldi.

Ankara Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda, Ankara, Bursa, Konya, Karaman, Bolu, Elazığ, Sakarya ve Adana'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü eşzamanlı operasyon yapıyor.

Operasyon kapsamında, 13'ü Ankara'da olmak üzere toplam 72 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasının 5'inin çeşitli üniversitelerde öğretim görevlisi olduğu ve ayrıca üniversite çalışanları ve öğrencilerin bulunduğu ifade edildi. Bu kişilere ait olduğu bildirilen çok sayıda bilgisayar ve dokümana da el konulduğu bildirildi.

Emniyet yetkilileri, soruşturmanın ''suç işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak'' iddiasıyla yapıldığını ifade etti.

Şebekenin özel yöntemlerle; Mart 2010 ÜDS, Nisan 2010 YGS, Mayıs 2010 KPDS, Mayıs 2010 ALES, Haziran 2010 LYS, Temmuz 2010 KPSS tarihli sınavlarda kopya işini organize ettikleri belirtiliyor.

ADANA'DA, BİR ÖĞRETMEN ADAYI GÖZALTINA ALINDI

KPSS'de kopya iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, Adana'da bir öğretmen adayı gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından KPSS'de kopya iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Adana'dan bir kişinin de sorulara önceden sahip olduğu belirlendi.

Sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda, Umut Kemal U. (33) gözaltına alındı. Beden eğitimi ve spor yüksekokulundan mezun olan Umut Kemal U'nun, öğretmenlik için KPSS'ye girdiği belirlendi.

Zanlının daha önce de beden eğitimi öğretmeni olmak için sınava girdiği, ancak başarılı olamadığı öğrenildi.

AİBÜ'de bir öğretim görevlisinin ifadesine başvuruldu

KPSS sınavında kopya iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ)'nde bir öğretim görevlisinin ifadesine başvurulduğu belirtildi.

Ankara Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda, Ankara, Bursa, Konya, Karaman, Bolu, Elazığ, Sakarya ve Adana'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü eş zamanlı operasyon yaptı. Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de, AİBÜ'de görev yapan ve ismi açıklanmayan bir öğretim görevlisinin ifadesine başvurmak üzere emniyete getirdiği öğrenildi. Öğretim görevlisinin, Bolu Adliyesinde savcıya ifade verdikten sonra serbest bırakıldığı kaydedildi.

Malatya'da 4 akademisyen gözaltına alındı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nde sürdürülen kopya çetesine yönelik soruşturma çerçevesinde Malatya'da 4 öğretim görevlisi gözaltına alındı. ÖSYM'de sürdürülen kopya çetesine yönelik 7 ilde eşzamanlı başlatılan operasyon kapsamında Malatya'da 4 öğretim görevlisinin gözaltına alındığı öğrenildi. Yurtdışından özel aparatlar getirterek, sınav esnasında soruları öğrencilere bir şekilde ulaştırdıkları iddia edilen çetenin Mart 2010 ÜDS, Nisan 2010 YGS, Mayıs 2010 KPDS, Mayıs 2010 ALES, Haziran 2010 LYS, Temmuz 2010 KPSS tarihli sınavlarda kopya işini organize ettikleri belirtiliyor. Ankara, Elazığ, Konya, Bursa, Malatya, Karaman, Yozgat ve Adana olmak üzere 8 ilde operasyon başlatılmıştı.

Konya'da 2 kişi gözaltına aIındı

Konya Ereğli'de Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nda soruların sızdırılmasıyla ilgili bağlantıları olduğu iddia edilen 1'i öğretim üyesi 3 kişi gözaltına alındı. Öğretim üyesi, savcılığın talimatıyla serbest bırakılırken, diğer iki kişinin Ankara polisine teslim edileceği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, KPSS sınavında soruların sızdırılması olayıyla ilgili Türkiye genelinde geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, Konya'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merkezde öğretim üyesi M.H.Ç.'yi gözaltına alırken, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de M.D. ile M.Y.'yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerden M.H.Ç., Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine serbest bırakıldı. M.D. ve M.Y.'nin ise Ankara'dan gelmesi beklenen bir ekibe teslim edileceği bildirildi.

KPSS sınavında kopya iddialarıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında toplam 36 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Ankara Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda Ankara, Bursa, Konya, Karaman, Bolu, Elazığ, Sakarya ve Adana'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyon kapsamında, 13'ü Ankara'da olmak üzere toplam 36 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında öğretim görevlileri, üniversite çalışanları ve öğrencilerin bulunduğu ifade edildi. Bu kişilere ait olduğu bildirilen çok sayıda bilgisayar ve dokümana da el konulduğu bildirildi.
zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.