OSTİM'li sanayicilerden mayınların temizlenmesi için proje istedi

OSTİM'li sanayicilerden mayınların temizlenmesi için proje istedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son dönemde geliştirdikleri projelerle adından söz ettiren OSTİM'li sanayicilerden, Türkiye'nin Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi işine de el atmalarını istedi.

OSTİM Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren işadamlarıyla bir araya gelen Gül, "Mayınlı arazilerin temizlenmesini öngören projeyi bir an evvel hazırlayın." talimatını verdi.



NATO'nun şirketiyle OSTİM'in bu konuda işbirliği yapabileceğini kaydeden Gül, "Bu organizasyonu uluslararası standartlarda nasıl yapılırsa o şekilde yapın. Projenizi en güzel şekilde takdim edin. Biz de devlet olarak önceliği size verdiğimizi söyleyelim." dedi.

OSTİM'in mayın temizleme işine talip olduğunu ilk olarak Başbakan Tayyip Erdoğan açıklamıştı. Mayın kanununa karşı çıkan muhalefet partileri, ihalenin İsrailli bir firmaya verileceğini, arazinin 44 yıllığına şirketin kullanımına sunulacağını iddia ediyordu. Başbakan Erdoğan, "Muhalefet sadece her zamanki karaya beyaz, beyaza kara deme mantığıyla hareket ederek buna karşı çıkmıştır. Şu yasanın içerisinde olmayan şeyleri konuşmuşlardır. Burada ihaleyle alakalı -ki ikinci safhasıdır ihale- İsrail'e sipariş edilmesine yönelik bir ifade mi var?" sorusunu yöneltmiş, ardından OSTİM'den gelen teklifi açıklamıştı. Erdoğan, "Geçen gün yine 26 fabrikanın açılışını yaptım. Orada da sanayiciler dedi ki, 'Biz hazırız'. OSTİM de aynı şekilde, 'Biz hazırız. Biz Silahlı Kuvvetler'e, savunma sanayiine yan ürünler üretiyoruz, bunu da yaparız.' dedi." ifadelerini kullanmıştı.

OSTİM'de faaliyet gösteren işadamları dün bu konuda Gül'e brifing verdi. Cumhurbaşkanı ile Lale Restoran'da bir araya gelen OSTİM Başkanı Orhan Aydın, Türkiye'nin ulusal meselesi haline gelen mayınların temizlenmesi dahil milli savunma sanayiine destek vermek istediklerini dile getirdi. ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.