ÖSS’de yazılı dönem 2010’da da yok

ÖSS’de yazılı dönem 2010’da da yok

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, YÖK'ün 2010 ÖSS'de uygulamak istediği ancak yapılan değişikliklere rağmen hayata geçiremediği "yazılı sınav" döneminin, önümüzdeki üç-beş yıl içinde uygulanmaya başlanacağını bildirdi.

45ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, YÖK'ün 2010 ÖSS'de uygulamak istediği ancak yapılan değişikliklere rağmen hayata geçiremediği "yazılı sınav" döneminin, önümüzdeki üç-beş yıl içinde uygulanmaya başlanacağını bildirdi.

İngiltere ve Yunanistan'da da yazılı sınav yönteminin kullanıldığını belirten Prof. Yarımağan, "Sınava giren aday sayısının azalması durumunda uygulamaya geçeceğiz" dedi. YÖK Genel Kurulu'nun kararıyla 2010'dan itibaren uygulanmaya başlayacak yeni ÖSS sistemine ilişkin bilgi veren Yarımağan, şunları söyledi:

"Yeni sistemde de yerleştirme puanları hesaplanırken ortaöğretim başarı puanını eklenecek. İki aşamalı üniversiteye giriş sınavının birinci basamağı mevcut sistemdeki ilk dört testin soru sayısının biraz daha artmış, ikinci basamağı da eskiden uygulanan iki basamaklı sistemin gelişmiş hali olacak. Birinci aşamanın Nisan başlarında, ikinci aşamanın da Haziran sonlarında iki hafta sonu Cumartesi- Pazar günleri gerçekleştirilmesini planlıyoruz. Yeni sistemde soru türleri değiştirilmedi. Tüm sorular yine çoktan seçmeli test şeklinde olmaya devam edecek ancak ders düzeyinde ve o dersten daha çok soru yöneltilerek bir ölçme yapılacak. Soru sayısı ne kadarn olacak bilmiyoruz ama soru sayısı 160- 180 dolaylarına çıkabilir. Verilen süre artmayacak, muhtemelen üç saat olacak.
hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.