ÖSS sorularında hiçbir değişiklik olmaz

ÖSS sorularında hiçbir değişiklik olmaz

2010'da uygulanacak yeni ÖSS'ye ilişkin eleştirileri cevaplandıran ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, "Öğrencilerin hazırlanması açısından mevcut sistem ile yeni sistem arasında hiçbir fark yok.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 2010'da uygulamaya konulacak üniversiteye giriş sistemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Velilerin endişesinin yersiz olduğunu ifade eden Yarımağan, "Aynı derslerden aynı biçimde sorular sorulacak. Hiçbir ek konu yok. Soru sayısı biraz fazla olacak. Yeni sistem öğrencinin lehine" diye konuştu. 'Sınav sistemi değişti, meslek liseliler istedikleri yere girecekler' değerlendirmesinin ise doğru olmadığını söyleyen Yarımağan, "Meslek liseliler için beklentiler çok ileri gitmemeli" dedi.
Mevcut sistemde iki aşamanın tek bir oturumda gerçekleştiğini hatırlatan Yarımağan, bunun bazı sakıncaları da beraberinde getirdiğine dikkat çekti. Yarımağan şunları söyledi: "Öğrenci 3 saatlik sürede 180 soruya cevap veriyor ama bu sorular 10-15 ders ile ilgili. Ölçme açısından sağlıklı değil. Yeni sınav kolaylık getirecek. Çocuk bilecek ki bu sınavda sadece Matematik ve Geometri sorularına yanıt verecek.”

EK KONU YOK

Öğrencilerin hazırlanması açısından mevcut ile yeni sistem arasında fark bulunmadığını aktaran Yarımağan, "Öğrenci hangi alanlardaki programa gitmek istiyorsa, onunla ilgili dersleri iyi öğrenecek. Aynı derslerden aynı biçimde sorular sorulacak. Hiçbir ek konu yok. Lise müfredatında olan sorular sorulacak. Soru sayısı biraz fazla olacak.


Dersaneye ilgi artmaz

Sınav sayılarının artmasının dershaneye ilgiyi artırmayacağını ifade eden Yarımağan, "10 fizik sorusu yerine 40 fizik sorusu soracağız diye öğrencinin dört katı fazla çalışmasına gerek yok. Sınavlar iki ay içinde yapılacak. Öğrenciler mesela ilk sınava Nisan, ikinci sınava Haziran'ın 20 ve 25'inde girecek. Ortaöğretimde yapıldığı gibi, lise 1, lise 2, lise 3'te bir sınav, liseyi bitirdikten sonra bir sınav yaparsanız, öğrenci dört yıl dershaneye gitme ihtiyacı duyabilir" diye konuştu.

Yenişafak



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.