Osmanlı haklıydı

Osmanlı haklıydı

Osmanlı'nın, hiçbir zaman Ermeniler'i yok etme gibi bir amacı olmamıştır, bunlar saçma sapan iddialar

1. Dünya Savaşı'nın trajedisi siyasi faciaydı. Osmanlı'ya karşı ayaklanan Ermeniler savaşı bağımsız bir devlet kurma fırsatı olarak gördüler. Osmanlı da, buna herhangi bir başka imparatorluğun karşılık vereceği biçimde yanıt verdi. Osmanlı'nın, hiçbir zaman Ermeniler'i yok etme gibi bir amacı olmamıştır, bunlar saçma sapan iddialar


SOYKIRIM sözcüğünü telafuz eden ilk ve tek ABD Başkanı olan Ronald Reagan'ın eskiden hukuk danışmanlığını yapan Amerikalı hukukçu ve akademisyen Bruce Fein, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarıyla ilgili olarak Türk tarafının, davasını tarihi gerçeklere ve hukuka dayanarak savunmaya devam etmesi gerektiğini söyledi. ABD'de Türk lobisinin güçlenmesiyle Ermeni lobisinin etkisinin azaldığını belirten Fein, New York'ta “Genç Türkler-Young Turks” derneği tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen “Ermeni Yalanlarına Son ve Şehitlerimizi Anma” mitinginde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
Siyasi faciaydı
* Birinci Dünya Savaşı'nın trajedisi siyasi faciaydı, Osmanlı'ya karşı ayaklanan Ermeniler savaşı bağımsız bir devlet kurma fırsatı olarak gördüler. Osmanlı İmparatorluğu da buna herhangi bir başka imparatorluğun karşılık vereceği biçimde yanıt verdi. Osmanlı'nın, hiçbir zaman Ermeniler'i yok etme gibi bir amacı olmamıştır, bunlar saçma sapan iddialar.
Ermeni mezalimi
* Osmanlı Devleti'nin Müslümanları da Ermeniler'in öldüğü şekilde öldü. Bu insanlar savaştan, hastalıktan, açlıktan öldüler. Üstelik ölen Müslüman sayısı çok fazlaydı. Doğu Anadolu'da neredeyse 2 milyon Müslüman öldü. Bunların çoğu da Ermeni çetelerinin mezaliminden öldü.
Delilleri yok
* Ermeniler iddialarını hiçbir zaman Uluslararası Adalet Divanı'na götürmediler ve 'işte bunlar delillerimiz' demediler. Hep siyasi kuruluşlara başvurdular ve siyasi organların kendilerini desteklemelerini istediler. Tarihi bilmeyen siyasetçilere yanaştılar.
Anayasaya aykırı
* Tarihin tarihçiler tarafından, suçların mahkemeler tarafından değerlendirilmesi gerekir. Politikacıların tarihi de, suçları da değerlendirmeye ya da yargılamaya kalkması en başta hukuka ve anayasalara aykırıdır.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.