'Oltaya getirip' 8 milyon liralık vurgun yaptılar

'Oltaya getirip' 8 milyon liralık vurgun yaptılar

'Fishing' yani 'olta' yöntemi ve kendi geliştirdikleri 'Türk virüs' sayesinde, yüzlerce kişiyi dolandıran çetenin elebaşının, Kuşadası'nda bar açıp, köpük partileri düzenlediği ortaya çıktı

İstanbul polisi, "Türk virüs" adlı yazılımla, lisanslı anti-virüs programı kullanan e-devlet sitelerine sızarak vatandaşların kredi bilgilerini koplayıp vurgun yapan 'hacker' çetesini çökertti. Çete lideri ve üyesi 5 kişi, Türkiye'nin en önde gelen 5 'hacker'ı olarak tanınıyor. Polisin 7 aylık takip sonucu ele geçen çetenin, 228 kişinin banka hesaplarının boşaltıldığı ihbarıyla herekete geçtiği kaydedildi. "

E-DEVLET" SİTELERİNE SIZDILAR
Liderliğini Mustafa Aydın'ın yaptığı çetenin, virüs yazılımı yapabilen 'hacker'ları, Türkçe programlar ve Türkçe harfler kullanarak 'Türk virüs' üretti. İddiaya göre, yazılımında Türkçe karakterlerin bulunduğu bu virüsü fark edemeyen lisanlı ve ithal anti-virüs programları kullanan 'e-devlet' sitelerine, bu yöntemle girilerek pek çok kişinin hesap bilgilerine ulaşıldı. Polis, çetenin kayıtlarında 200 bin kişinin bilgilerinin olduğunu belirlerken, toplam şikâyet sayısı ise 228 olarak açıklandı. Çetenin ikinci yöntemiyse Türkiye'de yaklaşık 5 yıldır bilinen 'fishing' yani 'olta...' Çete, bankaların internet sitelerinin ikizini yapıp vatandaşları bu sitelere yönlendirerek işlem yaptırtıyor. 'Olta'ya gelen vatandaşın kullandığı ikiz site, tüm hesap bilgilerini doğrudan çetenin bilgisayarına yönlendiriyor. Türkiye'de bu yazılımı ilk kez oluşturan ve kullanan Fatih Ş.'nin üyesi olduğu çetenin, bu iki yöntemle 4 milyon TL'lik vurgun yaptığı kaydedildi. Çetenin ayrıca bankaların ATM cihazları için de özel bir cihaz geliştirdiği ortaya çıktı. Cihazı yerleştirdikleri ATM'lere banka kartlarını sokan vatandaşların kart ve manyetik bilgilerinin, SMS olarak çetenin bilgisayarlarına gönderildiği belirlendi. Son alarak polis, bir kargo şirketinin dağıtım sorumlusunun da, elinden geçen kartların bilgilerini çeteye verdiğini belirledi. Çetenin bu cihazla ve kargo görevlisinin paylaştığı bilgilerle toplam 4 milyon TL'lik vurgun yaptığı kaydedildi. Toplam bilançonun ise 8 milyon TL'lik vurgun olduğu anlaşıldı.

PARAYI PARTİLERDE YEDİ
Türkiye'de 4 ayrı ilde 4 ayrı kimlikle yaşayan çete lideri Mustafa Aydın'ın, Kuşadası'nda açtığı Havana isimli barda her gece köpük partileri düzenlediğini ve vurgun paralarının çılgın gece eğlencelerinde harcandığını belirleyen ekipler, operasyon için düğmeye bastı. İstanbul, Antalya, Ankara, Aydın, Balıkesir, İzmir ve Mersin'de eş zamanlı operasyonlarla çete lideri ile diğer 4 hacker ve kargo görevlisinin de aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Çete üyelerinin adreslerinde yapılan aramalarda, banka ve internet vurgunu amaçlı kullandıkları cihazların yanı sıra, sahte kimlikler ve 41 gram hintkeneviri tohumu ile 6 gram da esrar ele geçirildi.


sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.