Okumayı sevdiren dernek

Okumayı sevdiren dernek

Sabancı Vakfı'nın desteğiyle hayata geçen "Fark Yaratanlar"ın 9 Aralık Perşembe günü, saat 21:10'da, CNN Türk'te yayınlanan dokuzuncu bölümünde, Düşün Taşın Derneği'nin kurucusu Selim Çavuş'un öyküsü ekrana geldi. Çavuş, Türkiye'deki kitap okuma oranını h

Sabancı Vakfı'nın desteğiyle hayata geçen "Fark Yaratanlar"ın 9 Aralık Perşembe günü, saat 21:10'da, CNN Türk'te yayınlanan dokuzuncu bölümünde, Düşün Taşın Derneği'nin kurucusu Selim Çavuş'un öyküsü ekrana geldi. Çavuş, Türkiye'deki kitap okuma oranını her yıl yüzde 1 artırmak için her yerde kitap okunabileceğini anlatmaya çalışıyor…

Cüneyt Özdemir'in sunumuyla CNN Türk'te canlı olarak yayınlanan "Fark Yaratanlar" programı, hiç tanımadıkları insanların hayatlarına katkıda bulunan, onlar için fırsatlar yaratan; daha iyi yarınlar için mücadeleden vazgeçmeyen insanların hikayelerini ekrana taşımaya devam ediyor. Fark Yaratanlar'ın bu haftaki konuğu Selim Çavuş da, insanlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için okuma günleri düzenleyerek ve bu günleri ilginç mekanlarda gerçekleştirerek fark yaratıyor.

Selim Çavuş, Fatih Üniversitesi Kariyer Planlama Merkezi'nde Kariyer Danışmanı ve Genç Kariyer Dergisi Genel Yayın Yönetmeni olarak çalışıyor. Çavuş, 2007 yılında Amerika'da gördüğü bir think tank kuruluşundan ilham alarak kurduğu Düşün Taşın Derneği ile, Türkiye'deki kitap okuma oranını her yıl yüzde bir oranında artırmayı hedefliyor. 2007 yılında kurulan derneğin resmi olarak çalışmaları, Çavuş'un 12 Ocak 2010 yılında Çankaya Köşkü'ne çıkması 've "Okumayan Kalmasın" projesini, Cumhurbaşkanlığı'na sunmasıyla başlıyor. Cumhurbaşkanlığı'ndan tam destek alan proje kapsamında her 15 günde bir Pazar günleri, İstanbul'un çeşitli yerlerinde okuma günleri düzenleniyor. Düşün Taşın Derneği, okuma günleri ile bugüne kadar 20 bin kişiye ulaşmış durumda... 17 Ekim'de düzenlenen 32. Avrasya Maratonu'nda önce koşan, ardından kitap okuyan dernek üyeleri, "Herkes en az haftada 1 kitap bitirebilsin" mesajını veriyor.

Düşün Taşın Derneği, İstanbul'da her gün 2 milyona yakın kişinin toplu taşıma araçlarında seyahat etmesi, bu kişilerin 30 dakikalık otobüs yolculuğu için günde toplam 850 bin saatlerini harcıyor olması gibi çarpıcı verilerden hareketle, "Okumayan Kalmasın" projesine yeni bir adım ekledi… Dernek, Kasım ayı itibariyle İETT ile işbirliği gerçekleştirerek "Okubüs" seferlerine başlıyor… Belirlenen bir güzergahta seyahat eden yolcular, harcadıkları zamanı daha verimli kullanmak için Okubüs'te önce kitap okuyor, sonrada okudukları üzerinden tartışıyorlar.

Düşün Taşın Derneği, 2011'de Türkiye'nin 7 farklı bölgesinde, 2012'de 81 ilde, 2013 yılında Avrupa ve Balkan ülkelerinde ve 2014 yılında tüm dünyada aynı anda "Yüksek Katılımlı Kitap Okuma Etkinliği"ni düzenlemeyi planlıyor.

Sıradışı kişilerin öyküleri her Perşembe ekrana taşınıyor

Birinci sezonda 54 ilden 500 aday gösterilen "Fark Yaratanlar" programın ikinci sezonu, CNN Türk ekranlarında her Perşembe saat 21:10'da izleyiciyle buluşuyor. 32 hafta sürecek programda her hafta yeni bir Fark Yaratan'ın hikayesi yayınlanıyor. Sıradışı kişilerin olağanüstü etkilerini ekrana taşıyan program için, "Fark Yaratan" olduğunu düşünen ya da çevresindeki kişiler arasında "Fark Yaratan" olduğuna inananlar www.farkyaratanlar.org internet adresinden adaylık başvurusu yapabiliyor.
milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.