Okullar için Kriz Timi oluşturulacak

Okullar için Kriz Timi oluşturulacak

Ankara Valisinin yayınladığı genelgede çocukların ve gençlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim-öğretim görmelerini sağlamak için “Kriz Müdahale Ekibi” oluşturulmasını istedi.

ANKARA Valiliği, okullarda meydana gelen ve kriz olarak nitelendirilebilecek “cinayet, yaralama, rehin alma, cinsel taciz, tecavüz, intihar” gibi olaylara ilk müdahale edecek “Kriz Müdahale Ekibi” oluşturulmasını istedi.

Güvenlik tedbirleri

Vali Alaaddin Yüksel, “Okullarda Güvenli Eğitim Ortamlarının Sağlanması” konulu genelge yayımladı. Genelge, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İlçe Kaymakamlığı ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne gönderildi. Yüksel, genelgede çocukların ve gençlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim-öğretim görmelerini sağlamak ve bu hizmetlere ilişkin koruyucu, önleyici ve destekleyici, güvenlik tedbirlerini almanın temel görevleri olduğunu vurguladı.

Okul ve etrafında tedbirler artacak

VALİ Yüksel, Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Tapsız başkanlığında ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla “İl Yürütme Kurulu” oluşturulacağını belirtti. Okullarda meydana gelen ve kriz olarak nitelendirilebilecek “cinayet, yaralama, rehin alma, cinsel taciz, tecavüz. intihar” gibi olaylara ilk müdahale edecek “kriz müdahale ekibi” oluşturulacak. Okul giriş, çıkış saatlerinde okul çevresinde ve güzergahlarında tedbirler arttırılacak. Belirtilen bu görev ve sorumluluklar, İl Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Kaymakamlıkları koordinasyonunda, sekretarya hizmetleri İl/ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri sorumluluğunda yürütülecek. Bu hizmetlerin takibi, Çocuk Şube Müdürlüğünce sağlanacak.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.