Okula gaz bombası düştü

Okula gaz bombası düştü

Başakşehir'de yerel seçim döneminde yapılan kaçak katların yıkımında olaylar çıktı.

Mahalleli, yıkım ekiplerine taş, sopa ve tuğlalarla saldırdı. Polis, eylemcileri dağıtmak için tazyikli su ve göz yaşartıcı bomba kullandı. Gaz bombalarından biri Tepe İlköğretim Okulu'nun bahçesine düştü. Gazdan etkilenen öğrenciler hastaneye kaldırıldı. Yıkım ekipleri, Tepe Mahallesi Osmanlı Caddesi ile Güvercintepe Mahallesi'ndeki kaçak binaları yıkmak için dün 07.00 sıralarında polisle birlikte bölgeye geldi. Bir grup mahalleli ekiplere taş, sopa ve tuğla atınca polis müdahale etti. Ara sokaklara dağılıp yollara barikat kuran mahallelinin saldırıları artınca yıkıma ara verildi.

Astımlı öğrenci krize girdi, bebek etkilendi

Polis, grupların üzerine yüzlerce gaz bombası attı. Tepe İlköğretim Okulu'nun bahçe duvarının bulunduğu alandaki çatışmalarda, polisin attığı bombalar, ders yapan öğrencileri etkiledi. Öğrencilerden bazıları bayıldı. İlk belirlemelere göre gazdan etkilenen 44 öğrenci hastaneye kaldırıldı. Astım hastası bir öğrenci gaz yüzünden krize girdi. Öğretmenlerin okulu boşalttığı sırada, polis bir grubun peşine gaz bombası attı. Bu bombalardan biri okul içine düşünce daha büyük panik yaşandı. Bazı öğrenciler sınıflarına girerken, bazı veliler de çocuklarını kucaklayıp evlerine koştu. Okul tatil edildi. Polisin bol miktarda kullandığı gaz bombası, bir apartmanının üçüncü katındaki daireye de isabet etti. Gazdan etkilenen anne ve dört-beş aylık bebeği hastaneye kaldırıldı.

Okul bahçesine gaz bombasının düşmesine öfkelenen yüzlerce kişi polisle çatışan gruplara destek verince çatışmalar tüm mahalleye yayıldı.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Başakşehir'deki yıkım sırasında bölgenin tümüyle yıkılacağı gibi bir söylentiyle insanların polisle karşı karşıya getirilmek istendiğini belirterek, şunları söyledi: "İlköğretim okulunun bahçesine biber gazı atıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Güvenlik güçleri biber gazı atmak zorunda kalmıştır. Ancak göstericilerden bazılarının, biber gazı bombalarını ilköğretim okulunun bahçesine attığı tespit edilmiştir. Görüntüler İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün sitesinde yayınlanmıştır."

Cerrah istifa etmeli

Eğitim-Sen İstanbul 7'nci Şube Başkanı Azim Şamiloğlu ise "50'den fazla çocuğumuz hastanelerde tedavi görüyor. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah bu olaylardan sonra istifa etmelidir" dedi.

Gaz bombalarından biri de 8 aylık Viyan Özcan'ın yattığı odaya isabet etti. Hastaneye götürülen bebeğin babası 23 yaşındaki Aziz Özcan, "Kızım beşiğinde uyurken polisin attığı gaz bombası yatak odasına geldi. O kadar fenalaştı ki öldü sandık" dedi.

Basınçlı su ve tekme

İKİ yıl önceki 1 Mayıs'ta, Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde eşiyle birlikte yemek yerken yüzünde gaz maskesi bulunan bir polisten tokat yiyen Masis Kürkçügil'in yaşadıklarının benzeri, Altınşehir'de kaçak binaların yıkımında tekrarlandı. Göstericileri yatıştırmaya çalıştığını söyleyen esnaf Hüseyin Pekdemir, polisin tarafına geçmeye çalışırken önce basınçlı su yedi. Arkasından yüzünde gaz maskesi bulunan bir polis, Pekdemir'i hem tokatladı hem de tekme attı. Pekdemir, "Polise taş atmadım. Göstericilerin bulunduğu taraftan güvenli bölgeye geçmek isterken su sıktılar. Polisin biri küfür edip dövdü, 'Şerefsiz' dedi" sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

Hürriyet




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.