Okul Yöneticilerinin Ek Ders Sorunu çözülmelidir

Okul Yöneticilerinin Ek Ders Sorunu çözülmelidir

Özellikle İlköğretim ve Genel lise yöneticilerine ek ders ödemelerinde eşitsizlik yapılmaktadır.

Bilindiği üzere okullarda görev yapan müdür ve müdür yardımcılarına genel ifadeyle okul yöneticilerine ek ders ödemesi yapılmaktadır ancak 2007 yılında çıkartılan ek ders yönetmeliği ve daha sonra yapılan eklemeler yöneticilere ödenen ek derslerde eşitsizliğe yol açmıştır

Şöyle ki; Eğitim sistemi içinde ilköğretim ve genel liseler eğitimin belkemiğini oluşturmakta ve öğrenci sayıları milyonları bulmaktadır. Birtakım okul yöneticilerinin ek ders ödemeleri yeterli olmasada biraz düzeltilme yapılmış örneğin Anadolu Liseleri-Yibolar-Özel Eğitim Okulları-Okul Öncesi Kurumlar-Halk Eğitim Merkezleri bunlara örnek verilebilir ancak ilköğretim ve genel lise yöneticileri sanki üvey evlat gibi ek ders ödemelerinde hiç bir iyileştirme yapılmamıştır aynı zamanda önemli bir sorunda sürekli gözlerden kaçmıştır.İkili eğitim yapan kurumların okul yöneticileri , normal eğitim yapan okulların yöneticilerine göre iki kat mesai yapmakta (normal eğitim yapan okul yöneticileri 8 saat-ikili eğitim yapan yöneticiler 12 saat mesai yapmaktadır ) ancak ek ders ödemesine gelince aynı ödeme yapılmaktadır.Bu adaletsizlik acilen çözülmelidir memur.biz olarak çözüm önerilerimizi sunuyoruz.

1-Tüm eğitim kurumlarında görev yapan Okul Müdürü-Baş Müdür Muavinlerine haftalık 30 saat ,müdür yardımcılarına 25 saat ek ders ödemesi yapılmalıdır.

2-İkili eğitim yapan eğitim kurumları yöneticilerine yukarıdaki haftalık ek ders ödemesine ek olarak 5 saat ek ders ödemesi yapılmalıdır.

3-Eğitim kurumları yöneticilerine eğzersiz ve komisyonlarda verilen görevler karşığında ekders ödemesine eskiden olduğu gibi devam edilmelidir.

4-Özel eğitim kurumlarında görev yapan yöneticilerede %25 yerine %40 fazla ek ödeme yapılmalıdır.

Biz sorunu tespit ettik ve çözüm önerilerimizi sunduk bunları uygulamaya geçirmek Milli Eğitim Bakanlığının sorumluluğundadır biz bunun takipçisi olacacağız. Kamuoyuna saygıyla sunuyoruz.


memur.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum