Okul satışlarına protesto

Okul satışlarına protesto

Okuluma Dokunma İnsiyatifi üyesi bir grup, Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkezi yerlerde bulunan 22 okulun satışını planlanladığını belirterek, protesto etti.

Grup adına konuşan Eğitim-Sen 3 No'lu Şube Başkanı Nebahat Bükrek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında görevi kötüye kullanma gerekçesiyle suç duyurusunda bulanacaklarını söyledi.
Cağaloğlu'ndaki İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde saat 11.00 sıralarında toplanan Okuluma Dokunma İnsiyatifi üyeleri, “Okullar halkındır satılamaz, kapatılamaz” yazılı pankart ve “Okulları satanlardan hesap soracağız”, “Eğitimi piyasalaştıranlardan hesap soracağız”, “Özelleştirmecilerden hesap soracağız” yazılı dövizler taşıdılar. Grup sık sık “AKP elini okulumdan çek”, “Okullar halkındır satılamaz”, “Okulları sattırmayacağız” sloganları attı.

OKULLARI 70-80 KİŞİLİK SINIFLARA DÖNÜŞTÜRMEYİ PLANLIYOR
Grup adına açıklamayı Eğitim-Sen 3 No'lu Şube Başkanı Nebahat Bükrek yaptı. Nebahat Bükrek, bir yıl önce İstanbul Valisi tarafından merkezi yerlerdeki 22 okulun satışının startının verildiğini kaydetti. Daha sonra yaptıkları eylemlerden sonra İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız'ın “Okul sayısı net değil ama çalışma başlattık. Tarihi okullarımızın dışında kalanların takas yöntemiyle devri üzerinde duruluyor” diye açıklama yaptığını belirten Nebahat Bükrek, “Hangileridir bu okullar? Etiler Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi, Levent Kız Meslek Lisesi, Beyoğlu Teknik Endüstri Meslek Lisesi ve diğerleri. Deniyor ki, 'merkezi yerlerde okulların işi ne?' Layık görülen yerler şehir dışında, dağlarda gözlerden uzak yerler. Merkezi yerlerde 30 kişilik sınıflı okulları kapatan zihniyet ulaşımı zor olan şehirlerden uzak yerlerde 70-80 kişilik okullara özeniyor olmalı ki, bütün okulları 70-80 kişilik sınıflara dönüştürmeyi planlıyor” dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ
Konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında görevi kötüye kullanma gerekçesiyle suç duyurusunda bulanacaklarını ifade eden Nebahat Bükrek, “Asıl görevleri nitelikli bilimsel eğitim öğretim yapılmasını sağlamak, başarıyı arttırmak gibi önlemler almak ve bu alanda yaşanan sorunları çözmek gibi konulardır. Okullar halkındır satılamaz. Bu emlakçılık oyununu bozmak için fiili meşru mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından polis müdahalesi olmadan sessizce dağıldı.

milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.