Okul kapısı tehlikeye açılıyor

Okul kapısı tehlikeye açılıyor

Ankara-Çankaya'da 18 Ekim'de eğitim öğretime başlayan Turhan Dökmeci İlköğretim Okulunun çıkış kapısı, çift yönlü trafiğin aktığı sokağa çıkıyor.

Okul yönetimi, öğrencilerin ölümle burun buruna geldiği sokağa kaldırım yapılmasını ve trafiğin tek yöne indirilmesini istiyor.

Akpınar İlköğretim Okulu mevcut haliyle bölgenin ihtiyaçlarına cevap vermemesi dolayısıyla “Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası” çerçevesinde Ankara Valiliği ile hayırsever Turhan Dökmeci arasında 2007 yılında imzalanan protokol gereği yapılan 24 derslikli Turhan Dökmeci İlköğretim Okulu, alınan geçici iskanla 18 Ekimde eğitim öğretime açıldı.

Tek sıkıntı çıkış kapısı

Okul Müdürü Sırrı Arpaç, özel okul konforundaki okuldaki tek sıkıntının öğrencilerin çıkış yapacağı kapının direk asfalt yola açılması olduğunu söyledi. Arpaç, şöyle konuştu:

“Okulun çıkış kapısına merdiven ve demir korkulukların yapılması sorunumuzu çözmüyor. Çünkü öğrenciler, direk yola çıkıyor. Öğrencilerimizin güvenliği için zaten çok dar ama çift yönlü olan yolun Ankara Büyükşehir Belediyesince tek yönlü hale getirilmesini, Çankaya Belediyesince de yolla ilgili çalışmaların en kısa sürede bitirilmesini istiyoruz.”

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum