Okul kapılarına simitçi polisler

Okul kapılarına simitçi polisler

Öğrencilerin güvenliği için okullarda görev yapmak üzere “güven timi” adı verilen polis ekipleri görevlendirildi.

Simitçi, temizlik işçisi ve ayakkabı boyacısı gibi görünerek, kuş uçurtmayan timler, öğrencilere sigara satan büfelere de göz açtırtmıyor.

YENİ eğitim ve öğretim yılında Ankara'daki okul binaları MOBESE kameraları ile yakın takibe alınırken, öğrencilerin güvenliği için de “güven timi” adı verilen polis ekipleri görevlendirildi.

Okullarda mutlak güvenlik

Ankara Emniyet Müdürlüğü, öğrencileri her türlü tehdit ve saldırılara karşı korumak için özel timler görevlendirdi. Simitçi, seyyar satıcı, temizlik işçisi ve ayakkabı boyacısı gibi görünerek, okulların etrafından kuş uçurtmayan timler, öğrencilere sigara satan büfelere de göz açtırtmıyor. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, “Okullarda Mutlak Güvenlik” adıyla hayata geçirdikleri proje sayesinde, öğrencilerin huzur ve güveni için özel ekiplerin görevlendirildiğini söyledi.

Önemli operasyonlar yaptık

Vali Alaaddin Yüksel, son bir kaç ay içinde Ankara'da çok önemli operasyonlar yapıldığını ve özellikle öğrencilere yönelik tehdit içeren odakların çökertildiğini kaydederek, “güven timleri” sayesinde alınan istihbaratların vakit kaybedilmeden değerlendirildiğini söyledi. Bu arada Yüksel, okul etrafında yer alan büfe, kafe ve benzeri iş yerlerinde öğrencileri sigara ve diğer kötü alışkanlıklardan korumak için çalışmalar yapıldığını da anlattı.

Okuldan sorumlu kadın ve erkek polis

Proje kapsamında Ankara'daki her bir okuldan sorumlu kadın ve erkek polis memurları görevlendirildiğini belirten Yüksel, bu polislerin öğrencilerle tek tek görüşerek yakın arkadaşlık ilişkileri kurduklarını bildirdi. Polislerin, her türlü tehdide karşı kendilerini aramaları için öğrencilere cep telefon numaralarını verdiklerini anlatan Yüksel, bu sayede herhangi bir tehdit, şantaj veya tacize maruz kalan çocukların görevli polislerden yardım isteyebileceğini vurgulayarak, gerekli müdahalenin gecikmeksizin yapılacağını ifade etti. Yüksel, resmi polislerin haricinde okul önlerinde seyyar satıcı, temizlik işçisi ve ayakkabı boyacısı kılığında sivil polislerin de görev yaptığını belirtti.

Üniversiteden sorumlu müdür

ÜNİVERSİTELERİN de ihmal edilmediğini belirten Yüksel, bu kapsamda her bir üniversite için güvenlikten sorumlu il emniyet müdür yardımcısı görevlendirildiğini bildirdi.İl emniyet müdür yardımcıları ile koordinasyon sağlamak için rektör yardımcılarına da görev verildiğini aktaran Yüksel, “Bu kişiler sürekli bilgi alışverişi yaparak, üniversitelerdeki güvenlik tedbirlerini en üst seviyeye çıkartmak için çalışıyor” dedi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.