Okul kantinleri protesto edildi

Okul kantinleri protesto edildi

Tüketici Hakları Derneği ile Tüm Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği üyesi bir grup, okul kantinlerinde sağlıksız gıdaların satılmasını protesto etti.

THD ile ÖV-DER üyesi bir grup, bugünün “Dünya Gıda Günü” olması nedeniyle okul kantinlerinde satılan gıdalara gereken önemin verilmemesini protesto etmek için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde toplandı. THD Genel Başkanı Turhan Çakar burada yaptığı açıklamada, okul kantinlerinin, çocukların sağlığı için büyük tehlike saçtığını ileri sürdü. Okul kantinlerinde satılan cipslerin, şekerlemelerin, gazlı içeceklerin, keklerin, çikolataların riskli yiyecekler olduğunu savunan Çakar, şunları kaydetti: “Günlük enerji gereksinimlerinin yüzde 50'sini okul kantinlerinden aldıkları bu tür yiyecek ve içeceklerle karşılayan öğrencilerimiz beslenmiyor, zehirleniyor. Okullardaki kantin işletmeciliği, eğitimin ticarileştiğinin, okullarda eğitimin değil rantçı anlayışın ön plana çıkarıldığının çok somut bir göstergesidir.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığına sesleniyoruz: Bilimsel eğitimin amacı ile öğrencilerimizin ve toplumun sağlığı açısından bugünkü kantin sistemine son veriniz. Kantin yerine, okul kooperatifçiliği sisteminin getirilmesini sağlayınız. Her ilköğretim okuluna ve liseye çocukların sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenmesini sağlayacak şekilde beslenme ödeneği verilmesini sağlayınız.”

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.