Okul kantinine sıkı denetim

Okul kantinine sıkı denetim

Okul kantinine sıkı denetim

Ankara Yenimahalle Belediyesi Zabıta ekipleri bölgesindeki okul kantinlerine baskınlar düzenledi. Denetimlerde önemli miktarda bozuk gıdaya el konulurken, çok sayıda okul kantininde de sağlık ve hijyen koşullarının sağlanmadığı tespit edildi.


YENİMAHALLE'de okulların açılması ile kantinlere yapılan denetimler sıklaştırıldı. Son günlerde bazı firmaların ürettiği hazır et ürünlerinde “salmonella” ve “listeria” bakterilerin tespit edilmesi üzerine harekete geçen Yenimahalle Belediyesi Zabıta ekipleri okul kantinlerine baskınlar düzenledi. Gıda maddelerinden uyulması gereken hijyen şartlarına, ruhsatlardan faturalara kadar her ayrıntı düşünülerek yapılan denetimlere Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Balaban da katıldı. Denetimlerde önemli miktarda bozuk gıdaya el konulurken, çok sayıda okul kantininde de sağlık ve hijyen koşullarının sağlanmadığı tespit edildi.
Denetimler devam edecek
Çocuklara yedirilmeye çalışılan bakterili etlerin üzerine gitmeye devam edeceklerini belirten Başkan Yardımcısı Balaban, “denetimlerde amacımız çocuklarımızın sağlıksız gıdaları tüketmesinin önüne geçebilmek. Bunun için denetimlere eğitim dönemleri boyunca aralıksız devam edeceğiz. Bu konuda taviz vermeyeceğiz“ dedi. Denetimlerde açıkta bekletilen ve bakterilerin üremesine olanak sağlayan gıda maddelerine el konulup kantin sahiplerine gerekli uyarılar yapıldı.

Sağlıklarıyla oynatmayız

Yenimahalle Belediyesi, okul kantinlerinde satılan hamburger, salam, gibi gıda maddelerini denetim altına aldı. Et ve et ürünlerinde ortaya çıkan bakterileri çocukların tüketmemesi için harekete geçtiklerinin altını çizen Şenol Balaban, “Çocuklarımızın sağlığını korumak için üzerimize düşeni yapıyoruz. Söz konusu olan çocuklarımızın sağlığı ise taviz vermeyiz” dedi.


Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.