'Öğretmenlik, Solmuş Çiçeği Topluma Kazandıran Meslektir'

'Öğretmenlik, Solmuş Çiçeği Topluma Kazandıran Meslektir'

Türkiye'nin Dört Bir Yanında Çeşitli Etkinliklerle Kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü İçin Afyonkarahisar'da da Tören Düzenlendi.

Türkiye'nin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlanan 24 Kasım Öğretmenler Günü için Afyonkarahisar'da da tören düzenlendi.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi. Vali İmga, "Öğretmenlik, solmuş bir çiçeği açmak için mücadele edip onu topluma kazandırmaya çalışan bir meslektir." dedi. Öğretmenlerin bir anne, baba, kardeş, arkadaş olduğuna değinen İmga, öğretmenlikte kazanılması gereken şan, şöhret, makam ve paranın değil, en büyük servetin erdemlilik ve başarı olduğunu bildirdi.

Afyonkarahisar Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ise istenmeden de olsa insan eğitiminde yapılacak bir hatanın, sadece yetiştirilen bireye değil, aynı zamanda toplumun geleceğine de olumsuz zararlar vereceğini söyledi. Milli Eğitim Müdürü Yıldırım, bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü ve medeniyet bakımından kalkınmış olmasının öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlı olduğunu bildirdi. Bireye yapılan yatırımdan uzun vadede verim alınacağını aktaran Yıldırım, "Bu yatırımda ortaya çıkacak bir hata ya da yanlışlık, toplumları felakete götürebilir. Bu nedenle de birey eğitiminde çok önemli görev üstlenen öğretmenlerin çağın ilerisinde bir eğitim anlayışına sahip olmaları gerekir." dedi.

Törende, 2007-2008 öğretim yılında emekli olan öğretmenlere 'Hizmet Şeref Belgeleri'ni Vali Haluk İmga verdi. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlere 'Öğretmenliğe Giriş Andı'nı Anadolu Lisesi Müdürü Haydar Bayram yaptırdı. Kutlama programı, Cumhuriyet Anadolu Lisesi folklor ekibinin gösterisiyle sona erdi. Törene, Vali İmga'nın yanı sıra Garnizon Komutanı Vekili Kurmay Albay Yücel Gülbasar, Belediye Başkan Vekili Osman Kumrular, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.


www.sondakika.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.