Öğretmenlerden MEB'e Cevap Var!

Öğretmenlerden MEB'e Cevap Var!

Her geçen gün öğretmenlerin özlük hakları azaltılıyor, ekonomik sorunlar karşısında yalnızlaştırılıyor. Öğretmenlerimiz maalesef çok dertli ve artık sabır taşı çatlamak üzere!

Eğitimin her çilesini çeken, dağ başındaki okullarda tek başına görev yaparak bayrağımızı göndere çeken, araç gitmeyen köylerde eğitim veren, lojmanı olmayan, cebinde ki parasıyla çalıştığı yerleşim yerinde fırın olmadığından ekmek dahi alamayan, sabahın altısında okulunda yakıt olarak kullanacağı tezeği arayan, bazen bir anne, bazen bir baba, kimi zaman hademe, kimi zaman bir doktor, kimi zaman da eğitim verdiği okulu tamir eden bir inşaat ustası olan öğretmenlerimiz bakanlıklarına haykırıyor. Fakat nedense MEB öğretmenlerimizin bu feryatlarını duymuyor!

Milli Eğitim Bakanlığı en son 23.01.2009 tarih ve 27119 sayılı Resmi Gazete de ek derslerle ilgili bir yeni karar yayımlamıştır. Bu kararın 25. maddesinin 3. fıkrasında

“Görevin fiilen yapılması “

Madde 25- (3) Bu Kararın 10, 14 ve ek 1 inci maddeleri ile 16 ncı maddesinin ikinci fıkrası uyarınca ödenen ek ders ücretleri, yarım günlük izinler hariç, her ne şekilde olursa olsun izinli ve raporlu olunan sürelerde ödenmez. Ancak, fiilen yapılmayan ders karşılığı ek ders ücret ödemeleri nedeniyle 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3 üncü maddesi uyarınca yapılmakta olan ek ödemeden yararlanamayanlar için bu fıkra hükmü uygulanmaz." demektedir.

Kısaca bu maddeye göre “Milli Eğitim Müdürleri, Müfettiş ve İlköğretim Müfettiş Yardımcıları ve şeflerin; izinli ve raporlu oldukları günlerde ek dersleri kesilmeyecektir.”

Daha sonra MEB Strateji Geliştirme Başkanlığı Ek Ders Saatlerine İlişkin düzenleme için bir açıklama yayımladı. Nurettin KONAKLI imzalı açıklamanın 3. maddesinde

3) “2008/14575 sayılı Karar'ın 3'üncü maddesi değişikliği ile 2006/11350 sayılı Karar'ın 25'inci maddesinin 3'üncü fıkrası gereği yarım günlük izinler hariç, her ne şekilde olursa olsun izinli ve raporlu olunan sürelerde ek ders ödenemiyor iken yapılan değişiklik ile fiilen yapılamayan ek ders ücreti ödemesinden faydalanan fakat ek ödemeden faydalanamayan personelin izinli ve raporlu olunan sürelerde ek ders ücreti kesintiye uğramadan ödenmesi sağlanmıştır.” denmektedir.

Şimdi bu açıklamalardan sonra öğretmenler bakanlığa seslenmektedir: Öğretmeninize bir gün sevk hakkı tanımamakta hatta bir gün sevk aldığında haftalık ek dersinin yarısından fazlasını kesmektesiniz. Ama öğretmen olmayan personelinize ne olursa olsun ek ders ödemektesiniz; neden? Öğretmenlerinizi gözden çıkarmakta mısınız? Diğer bakanlıklar personeline sahip çıkarken MEB neden öğretmenlerine sahip çıkmamakta ve iyice yalnızlığa terk etmektedir? Eğitim öğretim sınıfında olmayanlara dahi ek ders ödemesi yapmanızın mantığı nedir? Öğretmenler derse girdiğinden ek ders adı altında ödeme yapmaktasınız fakat şeflere dahi ek ders verirken(hatta izin ve raporda dahi bu ödemeyi kesmezken) öğrencilerin eğitimiyle ilgilenen bizzat ders yükünü omuzlayan öğretmenlere neden bu hakları sağlamamaktasınız? Bir gün dahi hastalanmalarına izin vermemektesiniz?

Anladığımıza göre MEB in çekirdek kadrosu öğretmenler; bakanlıklarına küsmektedirler. Öğretmenlerimizin eğitime küsmemelerini umut etmekten başka düşüncemiz bulunmamaktadır. Fakat MEB de öğretmenlerimizin sorunlarına kulak vermelidir.

Sendikalar ise şeflerin ek derslerinin arttırılmadığını; gerekirse dava açma yoluna gideceklerini belirtmektedirler. Sendikalar popülist davranabilirler. Çünkü üye sayısının çokluğu sendikalar için en büyük güçtür ve olmaya da devam edecektir. Fakat şunu hala anlayamadım; anlatacakta birini arıyorum doğrusu: Herkesin ek dersi artarken öğretmenlerin ek dersleri neden azaltılmaktadır? Dersi veren öğretmenin ek dersi nasıl olurda bir kez dahi ders vermemiş personelden az olabilir? Yâda az olması istenebilir? Dediğim gibi ben hala anlayabilmiş değilim. Ya siz?



[email protected]



memurlar.biz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum