Öğretmenlerden “Her Yöne Sınırsız” Tepki!

Öğretmenlerden “Her Yöne Sınırsız” Tepki!

AVEA, kamu çalışanları içinde en fazla sayıya sahip olan eğitimcileri hedef kitle seçerek Milli Eğitim Bakanlığı ile 10 yıllığına anlaşma yapmış ve “Öğretmen Hattı” tarifesi ile yüz binlerce öğretmeni bir anda abone etmişti.

AVEA, kamu çalışanları içinde en fazla sayıya sahip olan eğitimcileri hedef kitle seçerek Milli Eğitim Bakanlığı ile 10 yıllığına anlaşma yapmış ve “Öğretmen Hattı” tarifesi ile yüz binlerce öğretmeni bir anda abone etmişti. Avea, GSM sektöründe artan rekabet üzerine bütün kamuyu hedef kitle alarak “Kamu Hattı” çıkardı. Rekabet arttıkça ve karşılıklı GSM şirketlerine numara taşıma imkânının önü açıldıkça kızışan sektörde caziplik oluşturmak ve rakip firmalara abonelerini kaptırmamak için “Her Yöne Sınırsız” uygulaması başlatan Avea bir anda talep patlaması yaşadı… Fakat bir süre sonra yeni abone almayı durdurdu. Bu zamana kadar her şey normal gitti…

Öğretmenler arası sabit ücretle sınırsız konuşma imkânı neredeyse bütün öğretmenlerin Öğretmen Hattına geçmesine neden oldu. Kişi öğretmen ve numara “0 505 …” ile başlıyorsa kesin “Öğretmen Hattı” kabulü ile rahat konuşan eğitimciler, numara değiştirmeden tarifeler arası geçişten dolayı faturalarda sıra dışı rakamlarla karşılaşmaya başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile 10 yıllığına öğretmenler arası sabit ücretle görüşme tarifesi olan “Öğretmen Hattı'na” sınır getirmeye çalışan Avea'ya öğretmenlerin tepkisi gecikmemiş ve Eğitim Bir Sen üyesi öğretmenler ülke genelinde “Avea'yı “1 Günlük Susturma” ile Avea Genel Müdürlüğü ve Avea bayileri önünde protesto etmişti. Tüketici Dernekleri yerine sendikaları arayan öğretmenler, “Her Yöne Sınırsız” için sınır getirilmesi üzerine sendikaları tekrar aramaya başladılar.

“Tarifenizin 10000 dk siniri kalkmistir. Aylik yurtici arama suresi 3000 dk VE aranan farkli telefon no.lari 75'i asarsa, yurtici heryonu 12 Kr/dk'ya arayabilirsiniz” mesajıyla çılgına dönen “Her Yöne Sınırsız” abonesi öğretmenler sendikayı arayarak tepkilerinin dile getirilmesini ve seslerinin duyurulmasını istediler.



Eğitim-Bir-Sen, Avea Tüketici İle Dalga Mı Geçiyor?



Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Ali Yalçın, “Her Yöne Sınırsız” tarifesi için 55 TL diye abone toplayan Avea, vergilerden söz etmeyerek tüm vergiler dâhil 67 TL'lik tarifeyi 55 diye topluma pazarlamış ve tüketiciyi yanıltmıştır. Her Yöne Sınırsız dediği tarifenin 10000 dk ile sınırlı olduğunu bilmeyen tüketici ikinci kez yanıltılmıştır. Yeni atılan mesaj ile 3000 dk sınırlamasının ise ticaret etiğinde yerini bulmak hakikaten imkânsızdır dedi. Şube Başkanı Ali Yalçın, Avea yalancı çoban'a dönmek üzeredir. Eğer Avea ciddi bir firma ise, lütfen ciddiyetin gereğini yapsın, ciddi bir GSM firmasının böyle tutarsızlıklar yapma lüksü yoktur dedi.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ali Yalçın, öğretmenler bir ay içerisinde 75'i geçmeyecek şekilde farklı GSM firmalarının çetelesini mi tutacaklar? Avea eğer uyguladığı tarifeden zarar ediyorsa, rekabetçi piyasada ayağını yorganına göre uzatmayanlar faturayı başkasına ödetemezler dedi. Eğitim Bir Sen Başkanı Yalçın, Eğer “Her Yöne Sınırsız” verilmiş bir hak ise bunu Avea'nın tek taraflı kırpma hakkı yoktur. Yok, eğer iyi planlanmamış bir çalışma ise bunun faturasını tüketiciye ödetmek kolaycılık olur ki hukuk bu keyfiliğe geçit vermez dedi.

Avea abonesi öğretmenler Avea'nın ne yaptığını anlamakta zorlanıyorlar diyen Şube Başkanı Ali Yalçın, haklı olarak “Avea tüketici ile dalga mı geçiyor” diye sormaktan kendimizi alamıyoruz dedi. Öğretmenler örgütlü gücünü kullanır ve öğretmen odalarında tepkisellik organizeye dönüşürse bu avea'nın beklemediği bir sonuç olur. Avea derhal keyfi davranmaktan vazgeçmeli ve tez elden atılan mesajı geri çekmelidir dedi.





Haber: Murat Şit / Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No'lu Şube

Basın Sekreterliği/28.08.2009

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum