Öğretmenler müfettişlerden şikayetçi

Öğretmenler müfettişlerden şikayetçi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfettişlere, öğretmenlere yönelik yaptıkları yeterlilik ve teftiş incelemelerinde, “Ceza meraklısı değil, yol gösterici olun” uyarısı yapacak.

Öğretmenler şikayetçi

Geçtiğimiz günlerde ilköğretim kurumlarının standartlarını belirleyen MEB, bu kapsamda, öğretmenler ve okullardaki teftiş ve denetimden sorumlu müfettişler arasındaki gerilimi azaltmanın yollarını bulmak için çalışma başlattı. MEB'in daha önce öğretmenler arasında yaptığı ve 2 bin 705 kişinin katıldığı “Müfettişlerin yeterlikleri ve teftişin etkililik düzeyi” araştırmasında öğretmenler müfettişler için “değişime ve gelişmeye kapalı, cezalandırıcı, tutucu, kusur bulucu ve otoriter” tanımları kullanarak şikayetlerini dile getirdi. Bu tespitler üzerine Bakanlık, müfettişleri, “Ceza meraklısı değil, yol gösterici olun” diye uyarma kararı aldı.

Yönerge değiştirilecek

Müfettişlerle tek tek görüşme kararı alan MEB, bu uyarıya ek olarak, İlköğretim Müfettişleri Rehberlik ve Teftiş Yönergesi'nin değiştirilmesi üzerinde de çalışma kararı aldı. Bu düzenlemeyle, müfettişlerin sadece okul yönetimi ile ilgili denetleme yapmaları, ilköğretim okulu öğretmen ve personelinin denetiminin ise okul müdürlerince yapılması, rehberlik çalışmalarının öğretmenin isteğine bırakılması mümkün olabilecek. Bu değişiklik hayata geçerse, müfettişler artık okulları denetleyip, not vermek yerine, rehberlik ağırlıklı inceleme yapacaklar.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.