Öğretmenler marifetlerini konuşturacak

Öğretmenler marifetlerini konuşturacak

Yeni teknoloji ve tekniklerle öğrenim içerikleri ve ortamları üreten, Türk Telekom'un grup şirketi SEBİT Eğitim ve Bilgi Teknolojileri AŞ tarafından düzenlenecek ''Öğretmenler Üretiyor'' yarışmasına, öğretmenler videoya kaydettikleri ders anlatma performa

SEBİT Genel Müdürü Ahmet Eti, ''Öğretmenler Üretiyor Ders İşleyiş Yarışmasına'' ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenleyecekleri yarışmaya Türkiye genelindeki özel ve devlet okullarından ilköğretim 4., 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğretmenlerinin ders işleyişlerini videoya çekerek katılabileceğini söyledi.

Amaçlarının öğretmenlerin en iyi anlattıklarını düşündükleri dersleri diğer meslektaşlarıyla paylaşabilecekleri bir ortam yaratmak olduğunu anlatan Eti, ''Öğretmenlere diyoruz ki, 10 dakika, herhangi bir dersi seçerek anlatım örneğini videoya çekerek bize yollayın'' dedi.

Çekimlerde öğrencilerin görüntüsünün bulunması zorunluluğunun olmadığına dikkat çeken Eti, çekilen videoların ''www.vitaminogretmen.com'' internet adresinden gönderebileceğini söyledi.

Eti, ''Dünyadaki araştırmalar da bunu gösteriyor, öğretmenler birbiriyle paylaştıkları zaman çok daha etkin olabiliyorlar. Çünkü başka bir öğretmenin kullandığı yöntem hoşuna gidiyor ve onu kullanmayı tercih edebiliyor. Halbuki teorik olarak siz öğretmenlere hizmet içi eğitim verdiğinizde o çok uygulamaya dönemeyebiliyor. Ama bir öğretmen uygularken gördüğü zaman kendine göre yorumlayıp, yeni bir şey çıkartıyor ve daha etkin olabiliyor. O yüzden iyi örnekleri ortaya çıkartmak için biz bunu yaptık'' diye konuştu.

Yarışmada ciddi bir eğitim kadrosundan oluşan jüri sistemi olduğunu ve eleme yapılacağını anlatan Eti, yarışma sonucunda değerlendirmeye alınan videoların tümünün internet sitesinde paylaşacaklarını belirtti.

Yarışmaya başvuruların Ocak ayı başında başladığını söyleyen Eti, başvuruların Şubat'ın son gününe kadar yapılabileceğini bildirdi. Yarışmaya ciddi bir talep olduğunu anlatan Eti, şu ana kadar 300 üzerinde öğretmenin videosunu gönderdiğini söyledi.

Bir öğretmenin en fazla 3 video ile yarışmaya başvurma hakkı olduğunu belirten Eti, bu videoların ayrı veya aynı konularda olabileceğini kaydetti. Eti, yarışmaya ilk başvurunun Hakkari'den olduğunu belirterek, başvuruların her ilden geldiğini ifade etti.

Eti, yarışmaya çok güzel videolar geldiğini ifade ederek, ''Çok kolay değil aslında. İnsan iyi ders anlatabilir ama video karşısında iyi başarı gösteremeyebilir'' dedi. Eti, video çekiminin teknik kalitesine bakmadıklarını, seslerin duyulabilir olması gerektiğini belirtti.

Yarışmaya katılan öğretmenlerin ilköğretim düzeyinde hazırlayacakları videoların, öğretim programına uygun ve öğretim programının en az bir kazanımı ile ilişkilendirilmiş olması gerektiğini vurgulayan Eti, videoların girişinde en fazla 1 dakikalık ön tanıtım bölümü olması, ön tanıtım bölümünde öğretmenin hangi konuyu nasıl anlatmayı planladığı, kullanılan yöntemin neden tercih edildiğinin belirtilmelisi gerektiğini söyledi.

Bu bölümü videoya alırken öğretmenin kamera karşısında bulunması gerektiğinin altını çizen Eti, ''Video çekimlerinde değerlendirmenin tarafsız yapılabilmesi için öğretmenin veya okulunun adı, ili veya ilçesi gibi bilgilere yer verilmemelidir'' dedi.

ÖDÜLLER

Yarışmada ilk 5 kişi, 5 bin'er TL ve Amerika'da 1 hafta çalıştay, 2 kişilik 1 hafta tatil, dizüstübilgisayar, 1 hafta Öğretmen Mesleki Gelişim Eğitimi Projesi'ne (ÖMGEP) katılım, 1 yıllık TTNET ADSL, sınıflarına akıllı tahta ve öğrencilerine Vitamin paketiyle ödüllendirilecek.
sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.