Öğretmenler Alan Değişikliğinde Israrlı
Bizler Milli Eğitim Bakanlığında Kadrolu olarak çalışan öğretmenleriz. Milli Eğitim bakanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliğine güvenerekten , ayrıca sorunsuz bir şekilde 2013 yılına kadar yönetmeliğe aynen bağlı kalınarak yapılan alan değişiklikleri
Öğretmenler Alan Değişikliği Konusunda ısrarlı. MEB'den bir an evvel bu sesleri duymasını ve alan değişikliği uygulamasını hayata geçirmesini diliyoruz. İşte o taleplerden biri;
Bizler Milli Eğitim Bakanlığında Kadrolu olarak çalışan öğretmenleriz. Milli Eğitim bakanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliğine güvenerekten , ayrıca sorunsuz bir şekilde 2013 yılına kadar yönetmeliğe aynen bağlı kalınarak yapılan alan değişikliklerine güvenerek. İkinci Üniversite okuduk. Ailemizden esirgediğimiz zamanı ve parayı üniversiteler ile derslere harcadık. Bakanlık hiç bir açıklama dahi yapmadan 3 yıldır yönetmeliğe göre alan değişikliği yapmamaktadır. En son 2014 yılında sertifika ile öğretmenlere alan değişikliği hakkı vermesine rağmen diploma ile alan değişikliği hakkı vermemiştir.
Milli Eğitim Bakanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde olan alan değişikliği ile ilgili 60. Maddeyi aynen yazalım:
Alan değişikliğine bağlı yer değiştirmeler
MADDE 60 – (1) Bakanlıkça uygun görülmesi hâlinde; öğrenimine uygun alanı dışında bir başka alana atanan öğretmenler, öğrenimleri birden fazla alana atanmaya kaynak olan öğretmenler ile başka bir alanda yükseköğretimi bitiren öğretmenler, adaylıklarının kaldırılmış olması ve yükseköğrenimlerinin atanacakları alana uygun olması kaydıyla, Bakanlığın kararına göre mezuniyetleri itibarıyla atanabilecekleri alanlara alanlarının değiştirilmesini isteyebilir.
(2) Alan değişikliği isteyen öğretmenlerin alan değişiklikleri, il içinde tercihleri de dikkate alınmak suretiyle alanlarında ihtiyaç duyulan eğitim kurumları olacak şekilde hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılır. Hizmet puanlarının eşit olması durumunda öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana öncelik verilir.
(3) Alan değişikliği işlemleri Bakanlıkça belirlenecek takvim çerçevesinde yapılır.
Bizlerin isteği alan değişikliğinde yönetmeliğe aynen bağlı kalınmasıdır. Ayrıca ülke genelinde norm fazlası öğretmen sayısı 40 bini aşmıştır bu durum yönetmeliğe bağlı alan değişikliği ile çözülebilir. Eğer bakanlık yönetmeliğe aynen bağlı kalarak yapacağı alan değişikliğinde bütün normları açarsa norm fazlası öğretmen sorunu çözülecektir.
Örnek ile açıklayacak olursak Adana ilinde Sınıf öğretmeni açığı hiç yok ve 500 ün üzerinde sınıf öğretmeni norm fazlası olarak beklemektedir. Adana genelinde de 3 binin üzerinde diğer branşlar da öğretmen açığı bulunmaktadır. Sınıf öğretmeni olup ta ikinci üniversite Matematik öğretmenliği bitiren öğretmene yönetmeliğe bağlı alan değişikliği hakkı verilirse o öğretmen Matematik öğretmenliğine geçecek ve Sınıf öğretmeni norm fazlası azalacaktır. Bunun örneklerini arttırabiliriz kısacası norm fazlası öğretmen sorununun kalıcı çözümüde yönetmeliğe aynen bağlı kalınarak yapılacak alan değişikliğidir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.