Öğretmeni dolandıran sahte komiser yakalandı

Öğretmeni dolandıran sahte komiser yakalandı

Adana’da kendilerini komiser olarak tanıtıp bir öğretmenin 26 bin 200 lirasını çalan dolandırıcılar yakalandı.

Elif Karaçay (34) isimli kadın öğretmeni dün telefonla arayan iki kişi, kendilerini komiser ve polis memuru olarak tanıtıp bankadaki parasının sahte olduğuna inandırdıktan sonra 26 bin 200 lirasına alıp kayıplara karışmıştı. Karaçay, telefon kapandıktan sonra kendisini dolandıranlara bir daha ulaşamadı, hemen polise haber verdi. Olay yerine gelen polis görgü tanıklarının ifadesini aldı, zanlıların kaçtığı aracın plakasına ulaştı. Plakadan zanlının gittiği ev tespit edildi; eve baskın düzenlendi. Baskında zanlı yakalanırken evde yapılan aramada 40 bin lira para altın ele geçirildi. Sorgulanmak üzere emniyete getirilen ’sahte komiser’, görgü tanıklarına da teşhis ettirildi. Polis daha sonra mağdur öğretmeni aradı. Bunun üzerine emniyete gelen Karaçay burada parasının bulunduğunu hırsızın yakalandığını öğrendi. Polis Karaçay’a 26 bin 200 lira parasını teslim etti.
 
ÖĞRETMEN POLİSE TEŞEKKÜR ETTİ
Karaçay emniyet çıkışında basın mensuplarına çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Ben şuan çok mutluyum, dünkü psikolojim ile bugünkü psikolojim arasında dağlar kadar fark var. Yani insan kendine geldiğini düşünüyor. Ben tüm polis arkadaşlardan 24 saatte bu işi hallettikleri için çok teşekkür ediyorum. Sokaklarda bulunan sivil olarak dolaşan, seyyar satıcı, simitçi, çöpçü kılığında olan arkadaşlarımızın sayesinde bu operasyonunun gerçekleştiğini düşünüyorum. Helal paraydı Allah bana geri kısmet etti. İnşallah kendimi toparlayacağım" dedi.
 
"BEN YANDIM BAŞKASI YANMASIN"
Karaçay, kendisini bu sabah telefonla arayan kişilerin polis olduğunu ve emniyete gelip ifade vermesi gerektiğini söylediğini buna inanıp inanmamakta zorlandığını ama inanmak zorunda olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: "Polisler beni arayıp emniyete gelip ifade vermem söylendi, paranın bulunduğu emniyete geldikten sonra bana açıklandı. Bu sefer polise inandım, ama sahte polise de inanmıştım, buna da inanmasam daha kötü olurdu. İnandım çünkü bir operasyon vardı, bir sürü telefon geliyordu. Meydan mahallesine gelin dediler. Eniştemi yanıma aldım geldim. Paranın bulunduğunu bilmiyordum. Yarıya yarıya umudum vardı, ben de dua ederek yola çıktım. Gerçekten çok mutluyum. Parayı görünce helal para dedim, Allah parayı yedirmeyecek dedim. Şuanda gözyaşları ile beni bekliyorlar. Bu parayla yine yazlık alacağım. Anlatırken bunu utanç duyuyorsun ama etrafındakilere mutlaka anlatman gerekiyor, ben yandım başkası yanmasın diye."
 
ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.