Öğretmene Karakol Görevi

Öğretmene Karakol Görevi

ÖĞRETMENE KARAKOL GÖREVİ

İstanbul Valiliği, Vali Yardımcısı Ali BAKOĞLU imzalı 30.09.2010 tarih ve 158898 sayılı yazıyla İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünden İlçe Emniyet Müdürlükleri Çocuk Büro Amirliklerinde mağdur sıfatı ile haklarında işlem yapılan 18 yaşından küçük çocukların ifadelerinin alınmasında hazır bulundurulmak ve gerekli olan inceleme raporlarını düzenlemek için okullarda görevli Rehber Öğretmen,Psikolojik Danışman,Pedagog ve Psikologların haftanın 7/yedi günü görevli olacak şekilde isim,iş adresi ile irtibat telefonlarını içerir şekilde nöbet listelerinin hazırlanması, buna bağlı olarak kaymakamlık olurlarının alınması konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin talimatlandırılması isteniyor.
İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği 03/11/2010 tarih ve 120353 sayılı yazılı emirde İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinden,Rehber Öğretmen nöbet listelerinin hazırlanması, kaymakamlıklardan olur alınarak İlçe Emniyet Müdürlükleri Çocuk Büro Amirliklerine gönderilmesini istiyor.
Aynı şekilde İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri de, Okul Müdürlüklerine gönderdiği yazı ile söz konusu çalışmayı başlatmış bulunuyor.
Yani rehber öğretmenler 7 gün 24 saat gece,gündüz,tatil demeden hazır kıta olarak nöbet görevi bekleyecekler.
Rehber Öğretmenlere konumları gereği Milli Eğitim Bakanlığı okular da bile nöbet görevi vermezken, yapılan bu uygulama eğitim camiasını şok etmiş,şaşkınlığa yol açmıştır.
18 yaşından küçük çocukların sanık veya tanık olarak ifadesine başvurulurken yanlarında bir pedagog bulunması tamamen insani ve desteklediğimiz bir durum olmakla birlikte bu durumun rehber öğretmenlerin sırtına bir angarya görev olarak bindirilmesine kesinlikle karşıyız.
Bu konuda rehber öğretmenlerin hakkını savunmak için gerekli hukuki mücadeleyi sonuna kadar birlikte vereceğiz.Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
eğitim bir sen

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.