Öğretmenden proje birincisine skandal tavsiye

Öğretmenden proje birincisine skandal tavsiye

Yaptığı projeyle yurt dışında bilim fuarına katılan öğrenciyi hem sınıfta bıraktılar hem de şu notu yazdılar...

Yaptığı projeyle yurt dışında bilim fuarına katılan öğrenciyi hem sınıfta bıraktılar hem de şu notu yazdılar...
'Gelecek yıllarda sadece derslerinle ilgilenmeli, ders dışında gereksiz işlerinle uğraşmadan, saygılı, güvenilir, sorumluluk sahibi olmaya çalışsın' "
11:50 | 05 Temmuz 2010


İzmir'de, yaptığı projeyle bilim fuarına katılmak için yurt dışında olduğu dönemde sınavlara giremediği için sınıfta kaldığı iddia edilen lise öğrencisi Tuğberk Vural, "Hasar gören projesini yeniden hazırlarken, derslerinden geri kaldığını, bu nedenle de sınavlarda gerekli başarıyı gösteremeyerek sınıfta kaldığını" söyledi.

Nevvar Salih İşgören Endüstri Meslek Lisesi 10. sınıf öğrencisi Vural, bazı gazetelerde yer alan "projesiyle bilim fuarına katılmak için yurt dışında olduğu dönemde sınavlara giremediği için sınıfta kaldığı" yönündeki haberlere ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sera 2010" adlı projesiyle mayıs ayında İstanbul'da düzenlenen INEPO Çevre Proje Olimpiyatı'na katıldığını, İzmir'e dönüş yolunda projesinin uçağın kargo bölümünde hasar gördüğünü anlattı.

İzmir'e döndüğünde, yurt dışındaki bir bilim fuarına katılacağı için projesini yeniden hazırlamaya başladığını ifade eden Vural, şunları kaydetti: "Önümde bir ay süre vardı. Okuldan faaliyet nedeniyle raporluydum.

Projemi yeniden hazırladığım dönemde derslerimden geri kaldım. Bu nedenle sınavlarda gerekli başarıyı gösteremedim ve sınıfta kaldım. Öğretmenimin karneme yazdığı 'Gelecek yıllarda sadece derslerinle ilgilenmeli, ders dışında gereksiz işlerinle uğraşmadan, saygılı, güvenilir, sorumluluk sahibi olmaya çalışsın' notu beni üzdü." Vural, kaldığı 5 dersten geçebilmek için bu hafta sınavlara gireceğini sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, konudan haberi olmadığını, inceleyeceğini belirtti.

Okul yetkilileri ise olayın doğru olmadığını, öğrencinin gazetelere açıklama yapması nedeniyle konunun disiplin kuruluna taşınacağını söyledi.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum